Ще в кінці лютого представники одразу кількох громадських організацій спільно з мамою та братом Максима Шимка виступили з ініціативою щодо увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні та озвучили пропозицію щодо встановлення пам’ятників загиблим там, де в різних містах починались Євромайдани. Олег Левченко (ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»), Раїса Панасюк (ГО «Гармонія») та Віктор Бронюк (БФ «Подільська громада») об’єднались навколо цієї ідеї, оскільки всі вони неодноразово їздили та брали активну участь в подіях на київському Євромайдані.

Після проголошеної ними ініціативи на адресу міської ради надійшли також схожі звернення від 14-ї сотні Самооборони Майдану, Громадського сектору Євромайдан та Андрія Парубія.

Сьогодні в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов зустрічався із родиною Максима Шимка. Батьки загиблого героя висловили побажання щодо встановлення у місті пам’ятного знаку Небесній Сотні, який вони просять розмістити поруч із прахом загиблих воїнів на Меморіалі Слави, що на площі Європейській.

«Ми поважаємо думку батьків Максима, і думаємо, що вінничани її теж підтримають. Адже Небесна Сотня загинула, виборюючи для всіх нас право жити у цивілізованій європейській державі. Цей пам’ятний знак буде знаходитись там, де спочивають вічним сном солдати та офіцери, які загинули під час бойових дій, визволяючи нашу землю від фашистських окупантів, – каже Сергій Моргунов. – Тому ми звернемось до Раї Панасюк, Віктора Бронюка та Олега Левченка, щоб вони звернулись до нас із відповідним клопотанням та взяли безпосередню участь в обговоренні проектних пропозицій. І далі ми спільно завершимо розпочату ними справу». ​



Переглядів: 3321
Поширень: 0