Рідні брат із сестрою за декілька місяців обікрали більше трьох десятків помешкань вінничан. «Бізнес» викрили оперативники карного розшуку міської міліції.

Квартирні крадії промишляли тим, що за відсутності господарів нишпорили по їх квартирах, звідки виносили гроші, ноутбуки, золоті вироби та інші цінності, які потім здавали до місцевих ломбардів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили особи зловмисників. Ними виявились рідні брат та сестра. Як з’ясувалось, навчившись пошкоджувати дверні замки, 21-річний хлопець покликав у помічниці свою 17-річну сестру. Дівчина дзвонила до квартири, аби переконатись, що там нікого немає, а вже потім за діло брався старший брат.

Наразі правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Вінницької області. Вже встановлено, що парочка причетна до 36 квартирних крадіжок.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такі злочини затриманим загрожує до 6 років ув’язнення.



Переглядів: 3726
Поширень: 0