З кожним роком у місті збільшується кількість приватних транспортних засобів, і рух на дорогах стає дедалі інтенсивнішим. Сьогодні великих заторів у Вінниці вдається уникати завдяки спільним комплексним заходам міської влади та ДАІ. Серед тих, які проводяться на постійній основі, – розширення вулиць і перехресть, оптимізація діючих схем дорожнього руху, постійний моніторинг ситуації на дорогах міста та прийняття відповідних рішень для вирішення існуючих проблем.

На більшості центральних вулицях Вінниці тепер можна буде паркуватись лише паралельно до тротуару

На сьогоднішній день у місті є ряд центральних вулиць, які досить завантажені транспортними засобами. Ситуацію ускладнюють припарковані автомобілі, які водії ставлять під кутом до тротуару. Працівники міського ДАІ єдині в думці, що на таких вулицях ризики потрапити в ДТП значно зростає, а також погіршуються умови руху для великогабаритного транспорту, особливо тролейбусів і автобусів.

Щоб оптимізувати рух транспорту на завантажених дорогах,Начальник ВДАІ міста Вінниці Анатолій Присяжнюк міський відділ ДАІ звернувся до міської влади з ініціативою прийняти рішення виконавчого комітету про заборону паркування автомобілів під кутом на завантажених центральних вулицях, де рухається громадський транспорт.

Начальник ВДАІ міста Вінниці Анатолій Присяжнюк каже, що це рішення не призведе до труднощів у паркуванні, водії зможуть ставити свої автівки у дозволених місцях, але вони мають розташовуватись вздовж тротуару, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху. «Паркування вздовж тротуару – це є загальноєвропейська практика. Під кутом залишати автомобіль можна буде лише там, де є розмітка, або ж встановлено знак з відповідною табличкою, де вказано спосіб постановки транспортного засобу, - розповідає Анатолій Присяжнюк. – Всі інші водії, які паркуються вздовж узбіч, де не визначений спосіб паркування розміткою або знаком, повинні ставити свої автомобілі паралельно до бордюра».

Щоб водіям було краще розібратись, де і як можна паркуватись, потрібно в першу чергу звертати увагу на розмітку або дорожні знаки. Якщо немає ні розмітки, ні знаку, - авто має стояти вздовж узбіччя.

Працівники ДАІ в перші кілька місяців будуть активно проводити роз’яснювальну роботу з водіями та інформувати їх про нововведення. Якщо водії й надалі будуть порушувати ці правила після профілактичної роботи, ДАІвці почнуть встановлювати заборонні дорожні знаки щодо зупинки-стоянки автомобілів та застосувати штрафи.



Переглядів: 7790
Поширень: 0