Кілька років вінницький аеропорт намагався налагодити прямі рейси до Туреччини, адже щорічно на турецьких курортах відпочиває біля 10 тисяч вінничан. Довгий час велися перемовини з різними туроператорами і, як результат, за попередньою домовленістю між українським туристичним оператором «ІІ Tour», приймаючою стороною – турецькою компанією «Status» і аеропортом «Вінниця» за підтримки Вінницької міської ради з 7 червня стартують чартерні рейси до Анталії.

«Протягом останніх п’яти років ми намагалися переконати крупних туроператорів на ринку Туреччини допомогти нам організувати цей відпочинок, - зазначає директор аеропорту «Вінниця» Ярослав Мазурець. - Вперше за час наших перемовин і дискусій на цю тему туристична компанія спільно з партнерами із Туреччини відгукнулися і готові ставити літаки. Це унікальна можливість, оскільки тоді, як у інших містах рейси закриваються, Вінниця намагається відкрити новий».

Отож, згідно попередньої домовленості відліт з Вінниці до Анталії буде раз на тиждень – щосуботи. Перевезення плануються здійснювати літаками А320 та Боїнг 737. За словами директора українського туроператора «ІІ Tour» Романа Єгорова, рейс буде літати Київ – Анталія - Вінниця – Анталія – Київ для того, аби зручно було робити комбіновані тури. Тобто, якщо людина замовляє тур на тиждень, то має можливість через сім днів повернутися у Вінницю, якщо ж на 11 – то, вилетівши з Вінниці, може повернутися у Київ.

Як зазначив засновник та генеральний директор турецької туристичної компанії «Status» Ельшан Бахжиєв, мерія Вінниці дуже серйозно підтримує цей проект, і до цього часу жоден український туроператор не працював в напрямку Туреччини. «Ми, як турецька сторона, повністю підтримуємо цей проект і будемо додатково давати дотації, щоб ціни турагентств були конкурентоздатними. Ми не працюємо з російським ринком, тобто Ваші туристи, починаючи від аеропорту, не будуть брати участь в групових трансфертах з російськими туристами, - розповідає Ельшан Бахжиєв. - В цьому році відбулося дуже багато змін на туристичному ринку не тільки України, але й країн пострадянського простору. Через коливання долара ранні бронювання, які відбувалися ще в листопаді-січні, з середини лютого почали анулюватися. Однак наші готельєри вирішили підтримати український ринок, який є досить серйозним, адже дає біля 500 тисяч туристів в рік».

В планах ціна авіаквитків до Анталії буде приблизно однаковою як з Києва, так і з Вінниці, що буде досить зручно для туристів з Вінниччини та наближених регіонів. За словами Романа Єгорова, найближчим часом будуть розроблені ексклюзивні ціни спеціально для тих, хто відлітатиме з Вінниці: частина готелів прийматимуть вінницьких туристів за визначеними цінами: «Наразі наші турецькі партнери ведуть перемови з готельєрами, нам нададуть ці спецпропозиції, а ми їх внесемо у пакет». ​



Переглядів: 7422
Поширень: 0