Сьогодні кандидат на пост Президента України Петро Порошенко провів зустріч з уповноваженими представниками Асоціації міст України.

Уповноважені представники Асоціації міст України та кандидат на пост Президента України Порошенко підписали декларацію про розвиток місцевого самоврядування, яка надає реальні функції та повноваження територіальним громадам і забезпечить ефективну політику на місцевому рівні. «Я проти того, щоб прем’єр чи віце-прем’єр, міністр або зам міністра у Києві вирішував, де встановити автобусну зупинку в селі, побудувати школу чи дитячий садок в місті. Це право місцевої громади самостійно і відповідально приймати подібні рішення. Так живе уся Європа. Так має жити й Україна», - наголосив Порошенко.

Петро Порошенко та Асоціація міст України підписали спільну Декларацію про розвиток місцевого самоврядування

Асоціація міст України та кандидат на пост Президента України планують внести зміни до Конституції України, які б «не на словах, а на ділі» гарантували б збільшення повноважень місцевого самоврядування. Така позиція, на думку Петра Порошенка, значно посилить авторитет влади і дозволить забезпечити розвиток громад. «Найбільший авторитет і довіру з боку громадян сьогодні має міський, або селищний голова. Але те, в якому стані опиняються лідери довіри, люди, які покликані керувати громадами – не припустимо. Єдина підтримка, на якій вони тримаються – це підтримка людей. Ситуацію треба негайно виправляти», - зауважив Порошенко.

Декларація про спільні дії і подальші кроки з її реалізації дозволить значно збільшити фінансові можливості територіальних громад і можливості міських голів та обраних керівників нижчого рівня.
«Сильна місцева громада – це наше історична і національно-культурна традиція, а від так, ми повернемо владу на місця доволі швидко», - зазначив Порошенко.

В ході зустрічі було визначено формат взаємодії з реалізації завдань, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування, обговорено положення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування та створення законодавчих передумов для ефективного функціонування територіально-комунальної інфраструктури територіальних громад.

В своєму зверненні до представників Асоціації міст України Петро Порошенко наголосив на критичній важливості децентралізації влади і передачі владних повноважень місцевим та територіальним громадам, що має стати основою розвитку країни. «Можна було б сказати, що в умовах нестабільності, країна потребує концентрації і сильнішої централізації. Але я вважаю інакше. Ми зобов’язані говорити з громадами і сміливо йти до людей. І саме тому, я пропоную – більше влади і більше можливостей для територіальних громад, яка наділяє місцеві органи самоврядування і більшою відповідальністю перед людьми», - підкреслив Порошенко.

«Як кандидат на пост Президента України вже сьогодні вважаю за необхідне обмежити владні повноваження і провести децентралізацію. Я йду до представників місцевих громад для того, щоб зберегти баланс влади і дати можливість країні демократично розвиватися», - зауважив він.

Учасники зібрання наголосили на критичній важливості успішного проведення виборів Президента країни 25 травня поточного року, гарантувати, що виборчий процес не буде зірваний, а результати волевиявлення людей будуть захищені.



Переглядів: 4042
Поширень: 0