З 6 по 9 травня у місті проходить фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало», у якому беруть участь близько тисячі учасників з різних куточків України. 7 травня гості з інших міст зустрілися з в.о. міського голови, секретарем міської ради Сергієм Моргуновим.

Діти зі сходу та півдня України вражені Вінницею та привітністю вінничан

Донеччани зізнались, що переживали не за те, як їх зустрінуть у Вінниці, а за дорогу з такого неспокійного сьогодні їхнього регіону. «Ні діти, ні їх батьки не боялися їхати до Вашого міста, адже у нас тут багато друзів, знайомих, родичів, спілкуючись з якими, ми знали, що тут спокійно, і все буде гаразд. Звичайно, переживали за дорогу. Нам дуже сподобалося у Вінниці. І я переконаний, що по поверненню до Донецьку діти всім розповідатимуть про прекрасні враження, отримані у Вашому місті», – каже керівник Донецької хореографічної студії заслуженого академічного ансамблю пісні та танцю України «Донбас» Володимир Волоховський.

Діти зі сходу та півдня України вражені Вінницею та привітністю вінничан

Керівник Львівського народного ансамблю танцю «Серпанок» Валентина Вартовник розповіла, що їх колектив бере участь у фестивалі «Барвінкове кружало» вже втретє. «Вінниця – надзвичайно тепле місто: серцем, людяністю, увагою, майстерністю, емоціями і єдністю. Я завжди говорила: якби нам у Львівщині того більше – так, як ви приділяєте увагу дітям та молоді. У нас все це теж є, але хотілося б більше», – зазначила пані Валентина. А ще передавала вітання Володимиру Гройсману, якого пам’ятає і знає, як міського голову, який багато років підтримував фестиваль, а тепер вже як віце-прем’єр-міністра, який курує питання регіонального розвитку. Учасниця її колективу Віта сказала, що це одна з кращих поїздок у її житті. Інший львів’янин, Марко, подякував за позитивні емоції, які йому подарувала Вінниця та її жителі. А юні одесити сказали, що Вінниця їм запам’ятається, як дуже привітне місто, де багато зелені.

Діти зі сходу та півдня України вражені Вінницею та привітністю вінничан

На зустрічі говорили і про ті події, які зараз переживає Україна. «Винницкий фестиваль объединяет людей, а это – великолепное дело. Нужно помнить, что да, мы – разные, и в этом – наше богатство. Но мы – вместе, и в этом – наша сила», – лаконічно, але дуже доречно висловився директор Луганського навчально-виховного об’єднання «Барвінок №9», художній керівник народного ансамблю танцю України «Барвінок» Володимир Дольчук.

Діти зі сходу та півдня України вражені Вінницею та привітністю вінничан

В.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов теж говорив про те, що сьогодні хвилює усіх: «Цим фестивалем ми хочемо об’єднати людей з різних куточків України, показати світові, що ми – єдина нація. І ми маємо пишатися тим, у якій державі ми народилися, і в якій державі ми живемо. А з точки зору того, що нам «допомагають» жити ззовні, то ми повинні це пережити. А переживемо ми це лише в єднанні. Якщо наша позиція буде єдина, то тоді всі будуть розуміти і в світі, і в тому числі східний сусід, що Україна – це горда нація і горда держава».

Діти зі сходу та півдня України вражені Вінницею та привітністю вінничан

Наприкінці зустрічі учасники фестивалю отримали подарунки від міської ради.



Переглядів: 5774
Поширень: 0