Пришкільні табори Вінниці розпочнуть працювати 3 червня, а закінчиться зміна 20 червня. Цьогоріч у 29 таборах зможуть оздоровитися та відпочити на 300 учнів більше ніж в минулому році. Така позитивна динаміка у місті спостерігається вже кілька років поспіль.

Перебування у пришкільних таборах безкоштовне. Міський бюджет забезпечує фінансування основної програми, яка відпрацьована для всіх шкіл. Втім, за ініціативи батьків, програма може бути розширеною. Наприклад, якщо вони захочуть, щоб діти відвідали цирк, то можуть придбати білети і адміністрація табору організує такий похід.

Традиційно для дітей буде організовано змістовне дозвілля. Серед іншого, ігрові програми проведуть керівники гуртків Вінницького міського Палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної, діти візьмуть участь у програмах Центру підліткових клубів за місцем проживання. На школярів чекають флешмоби «Весела зарядка», лікувальна фізкультура для дітей з ортопедичною патологією, цикл занять «Гімнастика для очей».

Для відпочиваючих у пришкільних таборах підготовлені екскурсійні та інформаційно-туристичні програми, профілактичні заходи із попередження дитячого травматизму, екскурсії до міських пожежних частин, презентація видів спорту вихованцями ДЮСШ та зустрічі з спортсменами. Також на дівчат та хлопців чекає відвідування аквапарку, концертна програма від вихованців міського палацу мистецтв, відзначення Дня соціальної та фінансової грамотності (за програмою Афлатун).

«У пришкільних таборах діти не лише відпочиватимуть, а й здобуватимуть нові знання. Так, у таборах розпочнуть роботу «Літні школи» з хімії, англійської мови та природничих наук. Англомовне розмовне середовище буде створено у гуманітарній гімназії №1, спеціалізованій загальноосвітній школі І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов №25 та польськомовне середовище у ЗШ І-ІІІ ступенів №12. Крім того, 36 дітей – переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнських олімпіад відпочинуть у «Літній школі» на базі приміського табору», – каже начальник відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти Ірина Кравець.

Упродовж роботи таборів також будуть відбуватись змагання між школами такі як «Стартів надій», «Що? Де? Коли?». Переможці змагань відправляться у цікаву подорож в межах Вінницької області. Оздоровлення школярів в такому форматі з такими досить насиченими програмами дає можливість дітям розширити свій кругозір, використати літній період цікаво і ефективно та отримати додаткові знання.



Переглядів: 4167
Поширень: 0