Першим із вітальним словом звернувся до вінничан-визволителів Віце-прем\'єр-міністр України Володимир Гройсман. «Мені приємно вітати тих людей, які свого часу прийняли виклик страшенного ворога. І не тільки прийняли, а й перемогли ціною страшенних втрат – 8 мільйонів людських життів. І сьогодні ми стоїмо перед викликами, які, на превеликий жаль, прийшли звідти, звідки ми не очікували. Прийшли у вигляді провокацій, диверсій, терористичних актів. Ми завжди були і залишаємось мирними людьми, ми хочемо, щоб у нашій державі був мир і спокій. І я хочу запевнити всіх, що наше покоління зробить все, для того щоб дати відсіч тому, хто прийшов зі зброєю на нашу землю, - говорить Володимир Гройсман. – Сьогодні хочу ще раз сказати слово «дякую» нашим визволителям. Я хотів би, щоб сьогоднішнє покоління було достойне вашому прикладу і відваги».

День Перемоги у Вінниці розпочався з вшанування ветеранів у мерії

«В роки Великої Вітчизняної війни кожен п’ятий загиблий був українцем, кожен четвертий – білорусом. Можна тільки уявити ті масштаби втрат, які були в кожного народу, і ніхто не має права переписувати історію, – нагадав в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. – Я низько вклоняюсь перед Вами за той подвиг, який ви зробили. Сьогодні ми теж стоїмо перед зовнішньою загрозою. Тому ми хочемо попросити пробачення за те, що ми не можемо масштабно та в повній мірі відзначити це свято і скоротили програму через напружену ситуацію в країні. Але я обіцяю, що на 70-річчя Перемоги ми зробимо все, щоб у місті відбулось свято по повній програмі».

Анатолій Олійник, Сергій Моргунов та Володимир Гройсман

«Глибоко переконаний, що це свято – перемоги світла над темрявою. Хоча у світла є різні відтінки, але світло, яке ви завоювали, дало нам можливість 69 років жити в мирі. Сьогодні непростий час, але він відведений нам Господом для того, щоб переосмислити життя. І все зробити для того, щоб ми нарешті стали єдиним народом, нацією, яка бореться і вибудовує свою незалежну сильну державу», - зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник.

Анатолій Олійник, Сергій Моргунов та Володимир Гройсман

Привітав ветеранів і голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко: «69 років, завдячуючи Вашому подвигу, на нашій землі був мир, і Україна жила під мирним небом. Ваша юність та молодість припали на початок війни, Ви втрачали своїх рідних і друзів, і ці втрати є непоправними. Схиляємо голови в шані і світлій пам’яті перед полеглими за волю і незалежність нашої держави. Ми схиляємо голову і перед Вами, шановні ветерани, за те, що Ви, не шкодуючи здоров’я і життя, боролись за свободу свого народу».

День Перемоги у Вінниці розпочався з вшанування ветеранів у мерії

Не всі ветерани сьогодні змогли прийти на урочистості через стан здоров’я. Тому грамоти та премії за них отримували їх рідні.

Після урочистостей в міській раді ветерани разом із представниками влади та громадськості взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу Слави на Європейській площі.



Переглядів: 6355
Поширень: 0