У постраждалого в автопригоді вінничанина, якого непритомним доставили «швидкою» до лікарні, медики виявили зброю. Про це вони негайно повідомили в міліцію.

38-річний вінничанин, рухаючись по об’їзній дорозі міста Вінниці на автомобілі «ВАЗ 2109», під час обгону допустив зіткнення з «шісткою», що рухалась йому назустріч. Внаслідок автопригоди водій «дев’ятки» без свідомості був доставлений до вінницької лікарні. 63-річний водій «ВАЗ-2106» не постраждав.

Під час огляду зброї працівниками міліції попередньо встановлено, що вона є вогнепальною та зовні схожа на револьвер «МЕ 38 КОМРАСТ». Вилучену зброю направили на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

Наразі стан здоров’я потерпілого задовільний. Його життю нічого не загрожує. Давати будь які пояснення працівникам міліції, стосовно знайденого у нього спорядженого револьвера, чоловік відмовився.

Також у Вінниці працівники УБОЗу під час огляду іномарки «Lexus RX 300» знайшли у її 49-річного власника пістолет, заряджений 7 набоями. Під час огляду зброї іноземного зразка міліціонери встановили, що вона має явні ознаки переробки. Зброю вилучено на експертизу, правоохоронці з’ясовують, де чоловік взяв та навіщо зберігав пістолет.

Обидва випадки підпадають під ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до 7 років ув’язнення.

Долучена до проведення оперативно-профілактичних заходів «Зброя-вибухівка» Державтоінспекція за нетривалий строк виявила десять одиниць вогнепальної зброї у вінницьких водіїв.
 



Переглядів: 3289
Поширень: 0