У Повітряних Силах Збройних Сил України відновлено боєздатність п’яти підрозділів зенітних ракетних військ. У Вінниці, в Командуванні виду зазначають, що це стало можливим за рахунок перерозподілу комплектів ЗІП між полками і бригадами та виконанню необхідних ремонтних робіт, до яких крім штатних спеціалістів залучалися й фахівці підприємств концерну Укроборонпром.

У Повітряних Силах відновлено боєздатність п’яти підрозділів зенітних ракетних військ

– П’ять підрозділів – це  суттєвий внесок у зміцнення повітряного щита над Україною, – говорить головний інженер зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Василь Михиденко, – але роботи у даному напрямку не зупиняються, скоріше навпаки. Найближчими днями буде завершено відновлення боєздатності ще двох підрозділів.

У Повітряних Силах відновлено боєздатність п’яти підрозділів зенітних ракетних військ

За словами офіцера, через відсутність стабільного фінансування протягом останніх років можливості Повітряних Сил щодо відновлення зенітного ракетного озброєння підрозділів ЗРВ були дуже обмежені. Востаннє комплекти ЗІП оновлювали у 2011 році. Проте цього року відповідне фінансування на дану статтю отримане і вже розпочато тендерні процедури.

– Я впевнений, що у встановлені терміни ми укладемо відповідні договори і восени отримаємо необхідні нам прилади та обладнання, – зазначає полковник Василь Михиденко.



Переглядів: 4202
Поширень: 0