У Вінниці під час передвиборчої кампанії уже зафіксовано низку порушень. Зокрема, як повідомив начальник УМВС області Олег Школьний до реєстру потрапили заяви про пошкодження біл-бордів кандидата у президента Михайла Добкіна та розповсюдження листівок із неправдивою інформацією про одного з кандидатів. До цього переліку також може потрапити випадок із знайденими у офісі партії «Батьківщина» газетами із провокаційними матеріалами на фаворита президентських перегонів Петра Порошенка.

Віднедавна відслідковувати зареєстровані порушення під час кампанії та у день виборів можна на веб-ресурсі "Вибори-2014", створеному Міністерством внутрішніх справ.

Міліція вказала за що можна загриміти за грати, порушуючи закон на виборах

За словами Олега Школьного, на більш ніж 1660 виборчих дільницях у Вінницькій області порядок 25 травня будуть охороняти 2,5 тисячі міліціонерів. До них також долучаться спецпідрозділи МВС, рятувальники та громадські формування. У цей же період буде посилено контроль на блок-постах при в’їзді у Вінницю та у прикордонних районах.

Міліція вказала за що можна загриміти за грати, порушуючи закон на виборах

- З моменту отримання виборчими дільницями бюлетенів та до передачі їх виборчим окружним комісіям правоохоронці охоронятимуть приміщення дільничних виборчих комісій, приміщення для голосування з метою недопущення їх блокування чи захоплення, - говорить Олег Школьний. - На кожній дільниці, де проводитиметься голосування, цілодобову охорону забезпечуватимуть 2 працівники міліції.

Як повідомляють в УМВС, адміністративна відповідальність за порушення, пов’язані із проведенням виборів, передбачена за десятьма статтями. Ще у дев’яти випадках наступає уже кримінальна відповідальність. Серед останніх найбільше покарання передбачене за масові заворушення – до 8 років позбавлення волі та за неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення та пошкодження об’єктів власності – до 6 років. 



Переглядів: 3402
Поширень: 0