Північноатлантичний Альянс посилюватиме партнерство з Україною та залишає двері для можливого вступу України в НАТО відчиненими. Про це у четвер на Міжнародній безпековій конференції GLOBSEC 2014 заявив генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу альянсу.

«Ми поглиблюватимемо наше партнерство з Україною та іншими партнерами НАТО. Також залишаємо наші двері відчиненими для тих країн, які бачать своє майбутнє у НАТО», - сказав Расмуссен.

Очільник НАТО наголосив, що перед лицем агресії Росії необхідно підтримати принцип, який передбачає, що кожна країна повинна мати право вибору свого майбутнього, включаючи членство у військовому Альянсі. Разом з тим, Расмуссен нагадав, що Росія, підписавши Хартію Європейської безпеки, погодилася дотримуватися згаданого принципу. Крім того, із підписанням цього документу РФ зобов\'язалась дотримуватись принципу, що жодна з держав не має права вважати іншу такою, що входить до сфери її впливу. За словами Расмуссена, ці принципи також містяться у Статуті ООН, Гельсінському Заключному акті та Основоположному акті Росія-НАТО.

«Таким чином те, що ми бачимо зараз в Україні, - кричуще порушення засад європейської безпеки», - сказав Расмуссен.



Переглядів: 3234
Поширень: 0