16 травня 33 військовослужбовця новоствореного спецбатальйону «Вінниця», який підпорядкований УМВС у Вінницькій області, прийняли присягу на вірність України.

33 військовослужбовця новоствореного спецбатальйону "Вінниця" прийняли присягу на вірність України

За словами керівника вінницької міліції полковника Олега Школьного, службу вже несуть понад 100 солдат та офіцерів. Всього буде набрано 200 чоловік. Керівник УМВС запевнив, що солдати на даний момент забезпечені всім необхідним і готові захищати область, а вразі потреби і виїжджати і в інші регіони.

Серед солдатів новоствореного спецбатальйону багато таких, які вже служили і мають відповідні звання. У складний для держави період на службу повернулися і колишні військові пенсіонери, кадрові офіцери. Є і новобранці. Присягу приймали урочисто.

Леся Чабан, мати 24-річного Андрія

Леся Чабан, мати 24-річного Андрія, до сина приїхала із села Бохоники Вінницького району. Вона мати урочисто привітати свого сина з визначним для солдата днем. Хлопець – студент 3 курсу академії МВС у Києві:

- Я пишаюсь своїм сином. Ми всі в родині з гордістю прийняли його вибір служити Батьківщині. Якщо доведеться їхати захищати єдність нашої країни на Схід, то це його обов’язок.

33 військовослужбовця новоствореного спецбатальйону "Вінниця" прийняли присягу на вірність України

Андрій Гижко, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації, запевнив правоохоронців, що влада робить все задля матеріального забезпечення військовослужбовців. Минулого тижня було виділено на територіальну оборону 3 мільйони 100 тисяч. Андрій Петрович також зазначив, що сьогодні в області спостерігається неабиякий патріотизм серед населення.

Олексій Порошенко передав батальйону «Вінниця» комплекти спецодягу

Не залишаються осторонь і меценати. Депутат обласної ради Олексій Порошенко передав батальйону «Вінниця» комплекти спецодягу, які на замовлення виготовили вінницькі підприємці:

- Людина, яка сьогодні для себе приймає рішення йти в Збройні Сили або в міліцію – є справжнім героєм та патріотом. Зараз, коли, по факту, в країні розпочато агресію, більшість українців розраховують саме на таких людей. І сьогодні задача як і держави, так і меценатів підтримати збройні сили України.



Переглядів: 5359
Поширень: 0