Прокуратура м. Вінниці підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 22-річного мешканця обласного центру, якому інкриміновано хуліганство з особливою зухвалістю.

7 квітня нинішнього року нечисленні пасажири, які пізнім вечором їхали у тролейбусі в районі перехрестя вулиць Тарногродського та Липовецька, не на жарт перелякались, коли раптом після несподіваного звуку посипалось скло заднього бокового вікна. Як з’ясувалося згодом, хтось поцілив у тролейбус з пневматичної зброї. Правоохоронці затримали стрільця досить швидко. Ним виявився 22-річний вінничанин, який мешкає неподалік від місця пригоди. Він пояснив, що, знайшовши пістолет, вирішив одразу випробувати його.

«Стрілок» по вінницьким тролейбусам заплатить за свої ігри

Мішенню став громадський транспорт. У Вінницькому трамвайно-тролейбусному управлінні підрахували, що безпосередні збитки від протиправних дій зловмисника обійшлися майже у 1300 гривень, не враховуючи того, що в подальшому деякий час експлуатація тролейбуса була неможливою.

Завдяки належному процесуальному керівництву, яке здійснювала прокуратура м. Вінниці, у досудовому розслідуванні, дане кримінальне провадження менше, ніж через місяць скеровано до суду. За цей період вдалося ретельно дослідити всі обставини справи, а між потерпілою стороною та обвинуваченим  було укладено угоду про примирення.

Суд, врахувавши щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину, погодився з позицією державного обвинувача і визнав винним молодика у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю).  Тепер, відповідно до судового вироку, йому доведеться сплатити на користь держави штраф у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 10200 гривень.



Переглядів: 4043
Поширень: 0