Цього року у Вінниці квітники почали оновлювати з 15 травня. Їх засаджують квітами, які мають довгий період цвітіння (від початку літа і до перших морозів). Зокрема, це гератуми, бегонії, сальвії, тагетиси. Також міські клумби прикрашають елементами ландшафтного дизайну. Вже висаджені квітники по проспекту Юності, Коцюбинського, окремі фрагменти – у Центральному парку. А вчора «зеленбудівці» почали впорядковувати квітники на площі Героїв Сталінграду. Тут висадили вічнозелені багаторічні чагарники. Це спірея, барбариси та шаровидна туя. Також вчора проводилися земляні роботи на Сабарівському колі. Сьогодні там вже висадять рослини.

У Вінниці засаджують квітники

Нагадаємо, що на початку травня у Центральному парку вже вдруге було створено об’ємну клумбу у вигляді 17-метрового крокодила, конструкція якого протягом зими була повністю зруйнована. Працівники підприємства створили конструкцію протягом двох днів, використавши для незвичайної клумби 3900 штук седума. А наступного тижня розпочнуться роботи по висадці рослин на конструкції «зеленої черепахи». Ця рептилія «оселилася» ще минулого року біля Лебединого озера. Конструкцію обсадять альтенантерою двох кольорів – червоного та зеленого, вона досить невибаглива і стійка до погодних умов, тому буде розростатися аж до заморозків.

У Вінниці засаджують квітники

Також на початку травня працівники КП «Вінницязеленбуд» розпочали поновлення вертикального озеленення. Кашпо з пеларгонією з’явилося на електроопорах вже майже по всьому місті.

У Вінниці засаджують квітники

Єдине, на що нарікають працівники «Зеленбуду», - ставлення до квітучої краси міських вулиць окремих мешканців. Які викопують висаджені ними квіти для своїх власних потреб. Але попри це, робітники підприємства продовжують прикрашати місто, і на місці викрадених саджанців вже невдовзі з’являються нові.



Переглядів: 4970
Поширень: 0