Кандидат у президенти Олег Ляшко на зустрічі 21 травня із вінничанами розповів, як збирається скорочувати чисельність депутатів у Верховній Раді та закликав молодь голосувати за нього на виборах 25 травня. При цьому, громадська мережа «Опора», яка стежить за законністю під час передвиборчої кампанії, зафіксувала, що у Вінниці кандидат агітував із кількома порушеннями.

 Олег Ляшко у Вінниці агітував з порушеннями

Перед промовою Олега Ляшка на площі Небесної Сотні присутнім роздавали футболки з написом «Ляшко народний президент», а серед тих, хто тримав прапори, було кілька осіб, що мали вигляд неповнолітніх, стверджують наглядачі від «Опори».

«Зауважимо, що роздача футболок вважається порушенням, адже згідно Закону України «Про вибори Президента» ст. 64 ч.6 «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону», - йдеться у повідомленні громадської мережі.

 Олег Ляшко у Вінниці агітував з порушеннями

Крім того, усім, хто прийшов на зустріч з політиком роздавали календарі з агітацією кандидата Олега Ляшка. У вихідних даних друкованої продукції згідно законодавства вказали замовника, відповідального за випуск та установу, що здійснила друк, однак відомості про наклад календарів були відсутні, а це є порушенням ч.3 ст.59 Закону України «Про вибори Президента України».



Переглядів: 6528
Поширень: 0