Черговою жертвою шахрайства через Інтернет стала 24-річна дівчина, яка, повіривши у виграш автомобіля, перерахувала 6 тисяч гривень на рахунок для подальшого оформлення доставки «призу».

Дівчина досить довгий час була зареєстрована на одному із сайтів у мережі Інтернет. Тому, її не насторожило повідомлення про виграш автомобіля, адже вона неодноразово робила замовлення товару на даному сайті. Для того, щоб дізнатися деталі та умови отримання призу, дівчину попросили надати номер мобільного телефону, завдяки якому можна було б з нею поспілкуватись. Згодом, на її номер зателефонував невідомий чоловік та сказав, що для оформлення та доставку автомобіля, потрібно перерахувати гроші на вказаний ним банківський рахунок в сумі 5 860 гривень, що дівчина і зробила.

Зрозумівши про обман, потерпіла звернулась за допомогою до міліції.

За даними фактами слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Міліція вкотре звертає увагу громадян: аби не стати жертвою подібних шахрайств, не реєструйтеся на сумнівних сайтах, не надавайте свої особисті дані та номери банківських рахунків незнайомим людям.



Переглядів: 3251
Поширень: 0