Вінничани усе частіше віддають перевагу велосипеду задля пересування містом, а сам велорух у Вінниці набуває обертів. Цей факт констатує керівник розвитку велоінфраструктури Вінниці Олег Крупський, наводячи у приклад кількість активних учасників уже  традиційного для нашого міста Велодня. 31 травня у Вінниці він відбудеться уже вшосте.

- Коли вперше проводили Велодень, приїхало тільки 18 учасників. А вже минулого року їх було більше 480. Цього року, переконаний, буде ще більше. – розповідає Олег Крупський. - Крім того, на цей раз влаштуємо невеличку вікторину, тож в учасників буде можливість окрім гарного настрою, виграти ще й подарунок.

Велодень не має жодного відношення до політичних чи громадських організацій, каже організатор, його учасниками є звичайні вінничани, велосипедисти, які у святковій атмосфері хочуть показати іншим жителям, наскільки це сучасний і необхідний для міста вид транспорту. І з року в рік акція має успіхи.

«Велосипед – це сучасно і актуально», - доводитимуть сотні вінничан на всеукраїнському Велодні 31 травня

Велосипедне життя Вінниці у кращий бік відрізняється від сусідніх обласних центрів, чому сприяє й відношення міської влади, каже Олег Крупський.

- Міськрада у нас йде на контакт з активістами велосипедного руху. Наприклад, допомагає в організації Велодня, забезпечуючи нам супровід Державтоінспекції задля безпеки учасників. Крім того, ДАІ впродовж нашого маршруту буде регулювати рух автотранспорту, щоб велосипедисти могли комфортно проїхати.

Велодень 31 травня, що є всеукраїнською акцією, у Вінниці розпочнеться об 11:00 з Майдану Незалежності. Звідти сотні велосипедистів у супроводі ДАІ проїдуться вулицями Соборною, Пирогова, Келецькою, 600-річчя та Хмельницьким шосе. Завершальним пунктом велосипедистів стане площа Стуса.



Переглядів: 3797
Поширень: 0