Намети Вінницької сотні Майдану у Києві одними із перших покинули Хрещатик. Утім, як виявилось, добровільно покидати столицю хочуть не всі вінницькі «євромайданівці».

Як розповідають деякі представники Вінницької сотні, минулої ночі до них прийшов власник наметів і сказав що забирає їх.

- На запитання «Хіба все скінчилось?», відповів, що немає різниці і забрав намети, - кажуть майданівці.

Частина сотників таки поїхали у Вінницю. Представник Вінницької сотні на Євромайдані Руслан Пікіняр каже, що ще три тижні тому прийняли рішення, що покидають Київ.

- Ті люди, які ще залишились на Майдані, як правило не ті, хто його робили, вони приїхали пізніше. Можливо, вони не зовсім розуміють тих цінностей, за які ми насправді там стояли, - каже Руслан Пікіняр.

На сьогодні на Майдані Незалежності та Хрещатику у наметах проживають близько півтори тисячі людей. Вони не хочуть їхати, бо впевнені, що їхня місія не закінчилась.

- Охороняємо барикади, ходимо по судах, міністерствах. Поки стоїш з нагайкою – робота робиться, а як підеш – усе лишається як було, - каже «житель» Майдану.

Однак, рано чи пізно майданівцям доведеться покинути площу. Переможець виборів мера Києва Віталій Кличко уже заявив, що ініціюватиме демонтаж барикад. «Потрібно повертатись до нормального життя і показати приклад іншим регіонам. А натомість на Майдані буде меморіал слави тим, хто боровся і загинув за Україну», - сказав Віталій Кличко.
 



Переглядів: 4550
Поширень: 0