В кінці лютого Вінниця прощалася з 33-річним Максимом Шимком, який загинув від кулі снайпера 20 лютого і є одним з загиблих героїв Небесної сотні. Після тих трагічних подій громадський сектор «Євромайдан» виступив з ініціативою щодо встановлення у всіх регіонах країни пам’ятників Небесній сотні та перейменуванню площ або вулиць на честь загиблих героїв Майдану. 27 лютого депутати міської ради прийняли рішення про перейменування площі Театральної на майдан Небесної сотні. Тоді ж депутатами було озвучено пропозицію, підтриману різними громадськими організаціями та представниками громадськості, щоб одна з вулиць рідного Максиму Шимку міста носила його ім’я.

Сьогодні на черговій сесії депутати міської ради ухвалили рішення про початок процедури перейменування вулиці Іванова, куди тисячі вінничан прийшли попрощатись з Максимом у день його похорон. «До нас зверталися і громадські організації, і просто небайдужі люди щодо перейменування вулиці Іванова на Максима Шимка, нашого вінничанина, який загинув на Майдані. І я вважаю, ми повинні піти назустріч цій ініціативі. Щоб перейменувати вулицю, ми повинні пройти усі визначені законодавством процедури і скоріш за все до вересня визначимося з остаточним рішенням», - зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов. Наступним кроком мають стати громадські слухання з цього питання, на які запросять усіх мешканців вулиці. І за результатами слухань буде прийняте остаточне рішення, чи буде носити вулиця Іванова ім’я Максима Шимка.

В разі, якщо жителі підтримають цю пропозицію, то назву перейменованої вулиці буде внесено до усіх баз даних та електронних реєстрів. Згідно діючих нормативних документів, людям не потрібно буде вносити зміни у паспорт з новою назвою вулиці. А під час виписки або прописки нової людини автоматично буде ставитись вже нова назва вулиці. Не потрібно також переоформляти документи, які засвідчують право власності, адже усі бази даних автоматизовані і відомості про власників нерухомості занесенні в електронні реєстри. Під час оформлення документів для продажу, дарування або оформлення спадщини у людини у витягах буде зазначатись вже нова назва вулиці, а новий власник нерухомості автоматично все оформить з новою адресою. Вносити зміни до державного земельного кадастру, які стосуються адреси ділянки, також не потрібно. Під час продажу або дарування земельної ділянки необхідно в обов\'язковому порядку замовляти витяг з ДЗК. Тоді ж власник може внести і відповідні зміни в адресу. Різниця в коштах буде становити всього 7 гривень. ​



Переглядів: 4268
Поширень: 0