КП «Вінницька транспортна компанія» постійно працює над вдосконаленням якості перевезень пасажирів у міському транспорті. Одним з таких нововведень стало встановлення відеореєстраторів у тролейбусах.

За словами генерального директора підприємства Миколи Форманюка, наразі відеореєстратори вже встановили у 24 нових тролейбусах, які Вінниця придбала в цьому році за кредитні ресурси під державні гарантії. До кінця тижня до міста вже прибудуть усі 40 нових тролейбусів, а найближчим часом згідно графіка поставок почнуть надходити і автобуси. Загалом їх буде 30 одиниць.

«Сама ідея встановлення відеореєстраторів з’явилась ще у березні, коли на Старому місті було обстріляно з пневматичної зброї муніципальні автобуси. А через деякий час міліція почала фіксувати збільшення випадків «кишенькових» крадіжок у громадському транспорті, - розповідає Микола Форманюк. – Після цього на одному з засідань міського оперативного штабу було прийнято рішення для «проби» встановити десять таких відеореєстраторів на різних одиницях нашого муніципального транспорту, який їздив по тих маршрутах, де це фіксувалось. А також для об’єктивного бачення ситуацій в салонах. В результаті вирішили, що їх потрібно встановлювати на постійній основі в усіх нових тролейбусах. Після отримання нових автобусів будемо і в них встановлювати відеореєстратори», – каже Микола Форманюк.

До кінця червня усі нові тролейбуси вже буде обладнано відеореєстраторами. що дозволить фіксувати будь-які правопорушення як у салоні транспорту, так і на дорозі. Адже вони мають двосторонній режим зйомки: одна камера направлена у салон, інша – на вулицю. Запис зберігатиметься протягом трьох діб.



Переглядів: 3976
Поширень: 0