Денне затишшя в Слов\'янську закінчилося - в місті відновилося протистояння між терористами і українськими бійцями. Про це з місця події повідомляє журналіст hromadske.tv Дмитро Гнап, передає Цензор.НЕТ.

Почалася перестрілка між українськими військами і терористами, які підготували вогневі позиції в місті і його околицях. Чути артилерійську канонаду в районі села Семенівка.

«З боку району Східний доносяться звуки стрілянини, весь вечір чути артилерію бойовиків, що методично обстрілює позиції силовиків. Ті мужньо терплять, відповіді немає», - пишуть місцеві жителі в Твіттері.

Інформацію про стрілянину підтверджує прес-служба Донецької ОДА.

«У Слов\'янську та Слов\'янському районі не припиняється стрілянина. У Краматорську ситуація загострилася після аварії на очисних спорудах у Слов\'янську. У Торезі тривають перестрілки. Члени ДНР прибули до міськуправління МВС і захопили начальника слідчого відділу», - йдеться в повідомленні прес-служби.

У Слов`яньку затишшя скінчилось, стріляє артилерія. Мирним жителям терористи дають утекти тільки за гроші

Також за інформацією місцевих ЗМІ, у Горлівці Донецької області група невідомих зі зброю увірвалася до мерії та викрала міського голову.

Жертв протистояння силовиків із терористами стає усе більше. Лише за офіційними даними, їх кількість складає більше двох сотень людей.

«Загальна кількість загиблих – 210 людей за період АТО. Це ті, яких доставлено в морги», - повідомив міністр охорони здоров\'я України Олег Мусій, передає «Інтерфакс-Україна».

У Слов`яньку затишшя скінчилось, стріляє артилерія. Мирним жителям терористи дають утекти тільки за гроші

Міністр також додав, що за вівторок у Луганській і Донецькій області в морги доставлено 50 тіл загиблих. Як уточнив згодом Мусій, за час проведення антитерористичної операції в Донецькій області загинули двоє дітей.

Боячись за своє життя, жителі міст Донбасу намагаються покинути регіон. Так, Слов\'янськ практично спустошений. За інформацією української розвідки, в місті залишилося не більше 7 тисяч мирних жителів, пише ТСН.

Поблизу Слов\'янська в Семенівці, як стверджують українські десантники, цивільних теж майже немає. З самого міста та прилеглих селищ виїхали від 15 до 60% населення. Розвідники дізналися, що зараз бойовики навіть встановили тариф на евакуацію для місцевих. З кожного дорослого вимагають тисячу доларів за виїзд із зони боїв, за дитину – 500.


 


Переглядів: 3522
Поширень: 0