Росія збільшила кількість військових та бронетехніки біля українського кордону та готується у будь-який момент почати активні бойові дії, заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

За словами глави РНБО, за останню добу Росія стягнула до кордону з Україною сотні військових та техніку, попри обіцянки президента РФ Володимира Путіна відвести російську армію від кордонів.

"Тільки за останню добу, незважаючи на те, що президент Росії Путін повідомляє про відведення військ від нашого східного кордону, у нас є інформація, що 15 червня збройні сили РФ передислокували до прикордонних з Україною районів окремі підрозділи 76-ї Псковської десантної штурмової дивізії, а також чотирма військово-транспортними літаками Іл-76 здійснене перекидання особового складу - близько 150 військовослужбовців та техніка 76-ї десантної штурмової дивізії на аеродром Міллерово, який знаходиться в 20км від кордону з Україною", - заявив Андрій Парубій під час брифінгу.

Також він наголосив на тому, що до українського кордону плануються відправити батальйон тактичної групи берегових військ Північного флоту РФ, а російські бійці "готові в будь-який момент перейти до більш активних і агресивних дій".

За інформацією Парубія, поблизу державного кордону України на території РФ зосереджені 16 тис російських військовослужбовців, на території Криму - до 22 тисяч військовослужбовців, і на території Придністровської Молдавської Республіки - до 3,5 тисяч.



Переглядів: 4043
Поширень: 0