Бійці батальйону «Вінниця», перші 50 з яких через два дні поїдуть захищати Україну на Схід, не забезпечені засобами захисту. Бракує бронежилетів, касок. Про це кажуть батьки та дружини добровольців. Патріотам доводиться екіпіруватись за власний кошт.

Як розповіла матір одного з добровольців батальйону Тамара Басенко, їй з невісткою довелось витратити кругленьку суму родинних заощаджень. Жінка боїться за життя сина і, хоч їй обіцяють, що у бій без засобів захисту вояків не відправлять, вкрай стурбована. Та відмовляти сина не хоче.

Мама бійця батальйону «Вінниця» розповіла, у скільки обійшлося спорядити сина на війну. Потрібно десятки тисяч гривень

-  Я його виховала у дусі патріотизму. Він змалку знав, що таке рідна земля, яку потрібно захищати. Моєму Андрію 38 років, має хорошу роботу у медуніверситеті, є дружина, донечка піде у перший клас. Пішов добровольцем. Дуже боюся але він категорично сказав мені: «Хтось повинен цей бруд вичистити», - розповідає Тамара Басенко.

Зі слів матері, коли стало ясно, що син відправиться у зону бойових дій, почали самотужки купувати спорядження.

- Придбали бронежилет за 12 тисяч гривень, спеціальні окуляри за 900 гривень, бінокль – 1500 гривень, спецрюкзак – 1000 гривень, каска – більше 4 тисяч гривень. Загалом, щоб зібрати, потрібно 20-25 тисяч гривень. Так, нам кажуть, що їм все видадуть, але ж невідомо, як це буде насправді, - каже схвильована мама.

Зрозуміло, що далеко не у кожного патріота швидко знайдеться така сума. Багато в чому життя бійця залежатиме від того, як відгукнуться вінничани і допоможуть грішми, або ж самі придбають для солдата потрібне спорядження. Задля ефективності, у Вінниці організували централізований збір коштів для вояків і вінничани зможуть проконтролювати, на що витрачають їхні пожертвування.



Переглядів: 4055
Поширень: 0