З кожним роком у Вінниці з’являється все більше клумб та зелених зон, а ті, що є, стають яскравішими та оригінальнішими. 2011-го у Вінниці з’явились перші «квітучі» електроопори на вулиці Соборній, яку прикрасили підвісні кашпо з квітами. Ці квіткові експозиції настільки прийшли до вподоби мешканцям та гостям Вінниці, що у такий спосіб почали прикрашати й інші магістральні вулиці міста.

Проспект Юності прикрасили кількаярусними квітковими композиціями

Цьогоріч працівники МКП «Вінницязеленбуд» після того, як відновили у парку композиції зеленої черепахи та крокодила вирішили урізноманітнити й вертикальне озеленення.

Проспект Юності прикрасили кількаярусними квітковими композиціями

«На минулому тижні на розподільчій смузі вздовж проспекту Юності на ділянці від вулиці Порика до Келецької завершилися роботи по встановленні п’яти квіткових композицій, які мають декілька ярусів. Роботи тривали півтора місяці. Композиції складаються із залізних конструкцій, на яких з різних сторін прикріплені термочаші із квітами. До речі, термочаші мають подвійну стінку, що сприяє зволоженню кореневої системи рослин, а також захисту від перегріву та переохолодження. У кашпо висаджена пеларгонія, яка є витривалою та має досить довгий період цвітіння, аж до перших заморозків», – розповідає заступник директора МКП «Вінницязеленбуд» Микола Залецький

Проспект Юності прикрасили кількаярусними квітковими композиціями

На проспекті Юності встановлено два види нових квіткових композицій. Вищі складаються з двох ярусів та мають по сім термочаш з квітами: три зверху та чотири знизу. Нижчі конструкції зроблені у три яруси: зверху по центру розташована велика термочаша, у двох нижчих ярусах – по чотири менших.

Проспект Юності прикрасили кількаярусними квітковими композиціями

За словами Миколи Залецького, саме таке рішення щодо облаштування розподільчої смуги на проспекті Юності враховує як інтенсивність дорожнього руху, так і наявність під смугою численних комунікацій, що унеможливлює висадку там дерев.



Переглядів: 7215
Поширень: 0