Верховна Рада підтримала внесену президентом України Петром Порошенко кандидатуру Павла Клімкіна на пост міністра закордонних справ.

За таке рішення проголосували 335 народних депутатів. Клімкін склав присягу на вірність українському народу.

Як пише liga.net, в червні 2012 року Віктор Янукович підписав указ, відповідно до якого колишній заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін призначений Надзвичайним і Повноважним послом України в Німеччині.

Раніше Клімкін був заступником міністра, керівником апарату Міністерства закордонних справ.

Клімкін працює в структурі МЗС з 1993 року. З 2008 року курирував у відомстві питання європейської інтеграції, зокрема, очолював переговорну групу з підготовки угоди про асоціацію України і Євросоюзу.

Новопризначений міністр змінив на цій посаді Андрія Дещицю, який був призначений на посаду в.о. міністра закордонних справ України 27 лютого 2014. Рада підтримала звільнення Андрія Дещиці від виконання обов\'язків 319-ма голосами "За", при цьому 35 депутатів із фракції "Свободи" проголосували проти.

Дещиця був присутній в сесійній залі, депутати тепло привітали його. В залі було чути, як група депутатів співає відому пісню про Путіна, повідомляє "Українська правда". Вочевидь, так депутати згадали нещодавній випадок, коли Дещиця, на прохання пікетувальників, вимовив "ті самі" два слова із пісеньки.



Переглядів: 3944
Поширень: 0