Ситуація на кордоні

Прикордонні підрозділи України продовжують здійснювати охорону та оборону державного кордону України, займаються облаштуванням нових баз дислокації, опорних пунктів та блокпостів.

Ситуація в зоні проведення АТО

Зафіксовано ознаки підготовки терористами до штурму Луганського аеропорту, поблизу якого спостерігається активність озброєних бойовиків. Так, на відрізку дороги с. Розкішне – місто Лутугине Луганської області, зафіксований БТР та близько 30 озброєних осіб. Друга група терористів зафіксована поблизу с. Переможне Лутугинського району.

- Сили АТО сьогодні отримали черговий доказ підтримки Росією дій бойовиків, які проводять диверсійно-розвідувальну діяльність на сході України.

Нашими підрозділами була виявлена професійно підготовлена та забезпечена в інженерному плані засідка. Схема її створення дозволяє стверджувати, що облаштуванням позиції займались військові професіонали.

Номенклатура та рік виготовлення зброї та боєприпасів дозволяє стверджувати,що захоплена у бойовиків зброя має російське походження. Разом із боєприпасами знайдено пломбу Федеральної митної служби Російської Федерації.

- Сили АТО виводять мирне населення із зони бойових дій.

Наслідки дій терористичних угруповань для цивільного населення України та запобігання їм з боку держави

Напруженість ситуації в регіоні вносить свої корективи у забезпечення життєдіяльності територій. Відновити повною мірою водопостачання, пошкоджене під час бойових дій, поки не вдається. Фахівці продовжують роботи з відновлення функціонування каналу «Сіверський Донець - Донбас». У Горлівці Донецької області водопостачання здійснюється за резервною схемою. Фахівці міського водоканалізаційного господарства за добу ліквідували 17 поривів водопостачання. У Ясинуватському районі в населеному пункті Очеретине водопостачання припинено.

Фінансування виплат пенсій за червень здійснюється в Донецькій області за графіком, за винятком Краматорська, Сніжного, Слов\'янська та Слов\'янського району. У зв\'язку з неможливістю виконання функцій держави щодо забезпечення виплат непрофінансованими залишаються 217,2 млн. грн. за травень-червень. Зростає невдоволення пенсіонерів та працюючої частини населення у зв\'язку з припиненням виплат.

Так, в Торезі агресивно налаштовані пенсіонери прийшли до будівлі міського відділу Пенсійного фонду України з вимогою виплатити гроші. В той же час терористи продовжують акції залякування та тиску на співробітників органів державної влади, що ускладнює в тому числі і питання виплати пенсій. В Артемівську Донецької області бойовики викликали на допит керівництво місцевого Пенсійного фонду.

Телефонний зв’язок та доступ до мережі Інтернет у населених пунктах Луганської області: Алчевськ, Красний Луч, Лисичанськ, Стаханов, Біловодськ, Сватово, Щастя відновлено по резервним каналам. Пошкодження оптичного кабелю зв’язку на ділянці Луганськ – Сєвєродонецьк не усунуто через тимчасову недоступність місця аварії.

Підготовка українських військових

23 червня на базі Навчального центру Національної гвардії України у селищі Нові Петрівці відбулися урочистості з нагоди прийняття присяги на вірність українському народові військовослужбовців батальйону «Донбас». Ці бійці ніколи до цього не служили у війську, але вже пройшли відповідну підготовку та найближчим часом відбудуть для виконання службово-бойових завдань у східні регіони країни.



Переглядів: 6751
Поширень: 0