За повідомленням речника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України, зараз триває робота тристоронньої контактної групи за участю представників України, Російської Федерації та Організації безпеки Ради Європи з реалізації мирного плану Президента України.

Ситуація на кордоні

Минулої доби в зоні проведення АТО нападів на прикордонні підрозділи не було. Проте відмічається наявність великої кількості бойовиків в прикордонних районах України. Прикордонна служба Росії продовжує ігнорувати угоди в частині припинення пропуску осіб та вантажів у пунктах пропуску, які закриті урядом України.

23 червня в пунктах пропуску на кордоні з Росією були затримані 2 громадянина Російської Федерації, які готувалися до екстремістської діяльності на території України.

Ситуація в зоні проведення АТО

Всупереч заявам терористів про припинення вогню, протягом доби 23-24 червня відбулися неодноразові мінометні обстріли блок-постів українських силовиків під Слов`янськом Донецької області. 2-х військовослужбовців було поранено.

23 червня о 12:00 у Сєверодонецьку до приміщення Сєверодонецького відділу міліції зайшли близько 60 невідомих у масках та камуфляжній формі зі зброєю, які вимагали від працівників цього міськвідділу перейти на сторону терористів. Після отримання відмови, невідомі залишили приміщення.

Наслідки дій терористичних угруповань для цивільного населення України

Терористи свідомо зривають план Президента з мирного врегулювання і спроби української влади відновити інфраструктуру та соціальні виплати у Донецькій та Луганській областях. Так, бойовики захопили будівлі Державного казначейства України у місті Ровеньки Луганської області та Державної фельд\'єгерської служби Донецька.

Таким чином, українська сторона виконує мирний план Президента України, а бойовики систематично порушують цей план.



Переглядів: 4453
Поширень: 0