Президент Росії Володимир Путін пропонує Раді Федерації скасувати постанову від 1 березня про введення на територію України російської армії. Про це повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, пише ТСН.

«У вівторок, до відльоту до Відня з офіційним візитом, направив у Раду Федерації на ім\'я голови верхньої палати Валентини Матвієнко лист, в якому з метою нормалізації обстановки і врегулювання ситуації в східних регіонах України, а також у зв\'язку з початком тристоронніх переговорів з цього питання вніс до Ради Федерації пропозицію про скасування постанови Ради Федерації від 01 березня 2014 року №48-ФЗ про використання Збройних сил РФ на території України», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що 1 березня Рада Федерації дозволила Путіну використовувати війська на території України нібито для захисту російських громадян. До цього російський президент попросив сенаторів надати йому право використовувати армію в Україні «до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». Раніше повідомлялося, що Путін підтримав мирний план президента України Петра Порошенка, але закликав сісти за стіл переговорів.

Сам Петро Порошенко назвав рішення Путіна першим практичним кроком до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, повідомляє прес-служба українського глави держави.

«Президент України вважає звернення Володимира Путіна до Ради Федерації щодо скасування рішення про використання військових сил РФ на території України від 1 березня 2014 року першим практичним кроком після офіційної підтримки президентом Росії мирного плану України з врегулювання ситуації на Донбасі», - ідеться в повідомленні.

Тим часом, після заяви прес-секретаря Путіна про скасування постанови на валютному ринку за даними агентства Bloomberg спостерігається стрімкий ріст курсу рубля, що вже сягнув рівнів початку року, повідомляє finanz.ru.



Переглядів: 4015
Поширень: 0