В цьому переконалися голова облдержадміністрації О.Домбровський та голова облради Г.Заболотний, які 7 травня ознайомилися з ходом робіт по капітальному ремонту та модернізацією закладу.

За словами головного лікаря диспансеру П.Прудиуса за 2008 рік було введено 11 нових лікувальних методик, удосконалено лабораторне та діагностичне обладнання, що дало можливість розширити діагностичні і лікувальні можливості диспансеру, скоротити перебування пацієнтів у відділенні реанімації та у хірургічному відділенні, значно прискорити процес підбору адекватної інсулінотерапії у хворих з лабільним перебігом цукрового діабету. На базі стаціонарних відділень диспансеру протягом 2008 року отримали медичну допомогу 2 365 хворих більшість з яких (80,6%) склали хворі на цукровий діабет.

Від імені трудового колективу П.Прудиус подякував обласному керівництву за постійну підтримку закладу, адже від цього виграла не лише медична галузь області, а й прості пацієнти. Створення на базі диспансеру клінічної бази Фарм Центру при МОЗ України є одним з добутків такої плідної співпраці. За підтримку галузі та активну допомогу хворим на цукровий діабет обласному керівництву подякувала і представник обласної асоціації хворих на цукровий діабет «Благовіст», яка заснована у Вінницькій області Українською Діабетичною Федерацією.

Завдяки підтримці обласного керівництва за 2006-2008 рр. на вдосконалення матеріально-технічної бази Вінницького обласного клінічного ендокринологічного диспансеру виділено 1 млн. 766 тис. грн., в тому числі 162 тисячі позабюджетних коштів, на капітальний ремонт приміщення. Кошторис поточного ремонту склав 710 тис. грн., з них 180 тис. позабюджетних надходжень. Для модернізації, удосконалення та придбання нового медичного обладнання надійшов 1 млн. 162 тисячі грн.

Голова облдержадміністрації та голова обласної ради оглянули відремонтовані діагностичні приміщення, ординаторську, кімнати УЗД, інсулінотерапії, приміщення для амбулаторного лікування хворих та виявлення артеріальної гіпертензії при гіпотиреозі. На власні очі обласне керівництво переконалося, що виділені кошти були успішно використані для удосконалення матеріальної та медичної бази установи, закуплені нові медпрепарати, покращено загальну інфраструктуру закладу (за останній рік вона змінилася на 30%). О.Домбровський і Г.Заболотний ознайомилися з роботою подіатричного кабінету і придбаного мамографа та побачили на практиці функціонування новітнього ультразвукового діагностичного апарату, який успішно працює у диспансері з березня 2009 року. Скориставшись нагодою О. Домбровський та Г. Заболотний від імені обласної влади вручили головному лікарю клінічного диспансеру П. Прудиусу сертифікат на цей медичний апарат, і побажали, щоб він приносив користь людям та значно полегшив роботу лікарів із виявлення захворювань. Губернатор подякував головному лікарю диспансеру та трудовому колективу за плідну роботу, бажання допомогти людям та покращити загальний стан медичної галузі області.

«Приємно побачити, що коштовна апаратура вже приносить користь людям, і сподіваюсь, що у майбутньому завдяки цьому обладнанню ви зможете покращити роботу з виявлення та лікування захворювань, в тому числі і на цукровий діабет. А це пряме підтвердження нашій аксіомі, що охорона здоров’я є однією з найпріоритетніших галузей для обласної влади Вінниччини» - відзначив О.Домбровський.

Губернатор відмітив, що для обласної галузі охорони здоров’я сьогодні необхідно забезпечити високу якість надання спеціалізованої медичної допомоги хворим з патологією ендокринної системи, яка у відділеннях диспансеру підтримується шляхом постійного впровадження в практику новітніх методик діагностики і лікування.

«Хочеться констатувати, що галузь охорони здоров’я, одна зі сфер, яка сьогодні потребує постійної уваги держави, проте її майже немає. Через недостатню підтримку медичної галузі, нам спільно з головою обласної ради на рівні регіону доводиться постійно відшукувати кошти на закупівлю новітнього обладнання, придбання медпрепаратів, капітальний ремонт та будівництво медичних установ. Це найбільш видно на прикладі забезпечення хворих інсуліном. На Вінниччині проживає 300 тисяч людей, які потребують вживання цього препарату. Нам доводиться власними зусиллями розвивати політику профілактики, лікування та допомоги хворим на цукровий діабет» - зазначив О.Домбровський.

Також голова облдержадміністрації розповів про стан будівництва нового хірургічного корпуса на 240 ліжок при обласній клінічній лікарні ім.М.Пирогова. Губернатор відмітив, що, якщо збудеться все заплановане, то до кінця 2010 року буде повністю завершено весь комплекс будівельних робіт в обласній лікарні ім.Пирогова. За його словами 3 млн. грн. вже виділено з обласного бюджету, і обласна влада сподівається, що 6 млн. грн. надійдуть з Держбюджету.


Переглядів: 5122
Поширень: 0