У районі міста Слов’янськ 6 червня терористи збили військовий літак Повітряних Сил Збройних Сил України. Внаслідок цього героїчно загинула частина екіпажу військового літака Ан-30Б, у тому числі і вінничанин, командир транспортної авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» – льотчик першого класу, підполковник Могилко Костянтин Вікторович.

За інформацією прес-центру Повітряних Сил Збройних Сил України, 26 червня з 10:00 до 11:30 – прощання рідних та близьких, мешканців міста Вінниця та військовослужбовців Вінницького гарнізону із підполковником Могилком К. В. у Будинку Офіцерів. З 14.00 до 15.00 – проведення мітингу-реквієму на місці поховання загиблого.

Указом Президента України № 545 від 20 червня 2014 року за виняткову мужність і героїзм, незламність духу у боротьбі за незалежну Українську державу, вірність військовій присязі командиру транспортної авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» 15 бригади транспортної авіації підполковнику Могилку Костянтину Вікторовичу присвоєно звання Герой України.



Переглядів: 4179
Поширень: 0