Туристичний комплекс «Поділля», що на Пушкіна, 4 у Вінниці, повернуто у власність держави. Таке рішення виніс Рівненський апеляційний господарський суд, задовольнивши позов Генеральної прокуратури України.

За повідомленням прес-служби ГПУ, комплекс споруд у 1998 році тодішнім керівництвом Вінницької міської ради був незаконно переданий приватному підприємству.

«За результатами прокурорської перевірки встановлено, що виконавчий комітет Вінницької міської ради всупереч законодавству передав приватному підприємству право власності на державні будівлі та споруди туристичного комплексу «Поділля», площею майже 6 тис. кв. м, який розташований у центрі Вінниці», - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Готель «Поділля», що на Пушкіна, повернули у власність держави

«З метою повернення вказаних приміщень у державну власність прокуратура Вінницької області звернулася з відповідним позовом до суду, - йдеться далі у заяві ГПУ. - Однак рішенням господарського суду Вінницької області у задоволенні позову було відмовлено. В подальшому Генеральна прокуратура України вказане судове рішення оскаржила в апеляційному порядку.

Рівненський апеляційний господарський суд погодився із правовою позицією прокурора та скасував незаконне рішення попередньої інстанції, таким чином визнавши державу, в особі Фонду державного майна, власником туристичного комплексу «Поділля».

Готель «Поділля» був приватизований у 1998 році і став власністю приватного акціонерного товариства «Вінницятурист», яке входить у систему "Укрпрофтур".

Тризірковий готель має 95 номерів різної категорії на 120 місць, ресторан на 150 місць, а також 2 бенкетні зали на 15 і 30 місць, 2 бари і літній майданчик.



Переглядів: 5576
Поширень: 0