Голова правління ВАТ Миронівський хлібопродукт (ТМ) «Наша Ряба», мільярдер Юрій Косюк може бути призначеним на посаду першого віце-прем\'єр-міністра України. Про це, за посиланням на джерела у адміністрації президента та бізнес-оточенні Косюка, повідомляє ZN.UA. Видання додає, що президент Петро Порошенко запропонував Косюку на даній посаді курирувати матеріально-технічне забезпечення і логістику силових відомств.

За інформацією джерел, Порошенко може ініціювати голосування у парламенті за кандидатуру Косюка вже у четвер.

Раніше, нагадаємо, посаду першого віце-прем\'єра обіймав Віталій Ярема, віднедавна призначений генеральним прокурором.

Сам Юрій Косюк чутки про своє можливе призначення заперечує.

«Ця інформація не відповідає дійсності», - прокоментував Косюк версію про своє призначення в Кабмін кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ.

Юрій Косюк є одним з найбагатших людей України - у 2014 році «Forbes Україна» оцінив його статки у 1,3 млрд доларів (7 місце у рейтингу). Свій капітал він заробив на аграрному бізнесі. Тільки у спорудження одного з найбільших у Європі птахокомплексів у Ладижині підприємство Косюка ВАТ «Миронівський хлібопродукт» інвестувало, за даними Вінницької ОДА, 6 мільярдів гривень. За видатні заслуги у розвитку аграрної галузі Косюка нагороджено званням Герой України.
 



Переглядів: 4142
Поширень: 0