Мова йде про розподіл 95 ділянок в районі вулиць Гонти та Північна, які отримають багатодітні сім’ї та громадяни, що вкрай потребують покращення житлових умов і знаходяться на квартирній черзі. Жеребкування дозволить зробити процес розподілу ділянок прозорим та відкритим.

Вінницька влада вперше застосувала жеребкування при розподілі квартир в муніципальних будинках для того, аби зробити цей процес незаангажованим та відкритим. Цей досвід підтвердив, що такий підхід забезпечує рівні умови для усіх учасників процесу. Тому було прийнято рішення застосувати жеребкування в розподілі земельних ділянок, під час якого кожна людина, яка отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою в районі вулиць Гонти та Північної, дізнається, де саме її ділянка.

Розподіл земельних ділянок в районі вулиць Гонти і Північної буде здійснюватись через відкрите жеребкування

Відповідно до Порядку, громадяни, які беруть участь у жеребкуванні, отримають повідомлення, у якому буде зазначено місце та час проведення заходу, час початку і припинення реєстрації для участі у жеребкуванні, перелік необхідних документів, вимоги щодо явки учасників та контактні дані осіб, які забезпечують зв’язок з учасниками. Окрім того, дату проведення жеребкування буде також опубліковано на офіційному сайті міської ради. Саме ж жеребкування проводитиметься в один етап, про що також буде зазначено у повідомленні.

Для проведення жеребкування буде виготовлено комплект однакових за розміром і кольором карток в кількості 95 штук (що відповідає кількості учасників жеребкування). На кожній картці зазначається порядковий номер, місце розташування та орієнтовна площа земельної ділянки у відповідності зі складеною схемою земельних ділянок. Перед початком жеребкування за пропозицією голови комісії методом підняття рук з усіх зареєстрованих учасників жеребкування на добровільних засадах визначається 3 кандидати у члени комісії. А в приміщенні, де проводитиметься жеребкування, на екрані для зручності буде виведено Схему земельних ділянок.

Секретар комісії у присутності усіх членів має відкрити конверт з картками, перерахувати їх кількість та вкинути у прозорий барабан. Учасники жеребкування або належним чином уповноважені ними представники, які пройшли процедуру реєстрації, послідовно в алфавітному порядку викликатимуться головою комісії до барабану, з якого самостійно витягуватимуть по одній картці кожний. Учасник самостійно відкриває картку і оголошує дані, зазначені у ній. Один з членів комісії перевіряє правильність оголошених даних, а секретар комісії вносить їх в протокол.

Якщо людина не в змозі з’явитись на жеребкування, вона може делегувати свого представника, який в обов’язковому порядку повинен пред’явити довіреність від майбутнього власника ділянки, завірену нотаріусом. Порядком прописано і процедуру розподілу ділянок особам, які з якихось причин не з’явилися. Замість них жереб тягнутиме уповноважений член комісії.

Для забезпечення відкритості процедури на жеребкування буде запрошено і представників преси.

Більш детально із порядком можна ознайомитись за посиланням.



Переглядів: 5569
Поширень: 0