Незважаючи на законодавчу заборону щодо зайняття гральним бізнесом, деякі вінницькі «ділки-підприємці» продовжують свою злочинну діяльність. Тільки протягом поточного року правоохоронними органами м. Вінниці припинено роботу 46 гральних центрів, які маскували свої незаконні операції під виглядом діяльності з надання доступу до інтернет-мережі.

За словами прокурора м. Вінниці Сергія Кобка, незважаючи на пророблену роботу, продовжувала надходити неофіційна інформація щодо закладів, які надають послуги у сфері грального бізнесу. Для встановлення істини прокуратурою міста правоохоронцям неодноразово надавались письмові вказівки для встановлення таких закладів. Звіти співробітників УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області були однозначні - гральних закладів у місті не виявлено.

"Ми почали діяти рішуче, - зазначив Сергій Кобко, - в рамках кримінального провадження, розслідуваного за ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом), ініціювали звернення до суду з клопотанням про проведення обшуку в приміщенні закладу «Інтернет клуб», що знаходиться по просп. Коцюбинського, без попереднього відома слідчих та оперативних співробітників міліції. І не помилилися - в закладі виявлено та вилучено 9 системних блоків, 9 моніторів, 2 купюро приймача з грошовими коштами у сумі більш як 1200 гривень, відео записувач спостереження та іншу комп’ютерну техніку, за допомогою якої надавались послуги у сфері грального бізнесу".

До відома:

Зайняття гральним бізнесом є особливо тяжким злочином, який карається штрафом від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 тис грн до 680 тис грн) з конфіскацією грального обладнання.



Переглядів: 3326
Поширень: 0