Триває пошуково-рятувальна операція з порятунку екіпажу збитого вчора терористами військово-транспортного літака Ан-26. Про це повідомляє керівник групи Інформаційне опір Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Продолжается поисково-спасательная операция по спасению экипажа сбитого вчера террористами Ан-26. На данный момент новой информации по судьбе экипажа нет (известно, что 2 члена экипажа попали в плен, об остальных 6 летчиков информации нет).", - написав Тимчук.

Нагадаємо, літак було підбито на висоті 6500 метрів. Жоден переносний зенітно-ракетний комплекс, який є сьогодні на озброєнні у терористів, на цій висоті не може вразити літак. Тобто АН-26 був вражений іншою більш потужною зброєю, яка була застосована вірогідно з території Російської Федерації. Наразі, виходячи з даних, переданих українськими льотчиками, розглядається дві версії: постріл було зроблено з сучасного наземного ракетно-гарматного комплексу «Панцир» або самонавідною ракетою Х-24 класу «Повітря-повітря» з російського літака, який міг бути піднятий у повітря з аеродрому Мілєрово.

Сумно, але на відео "Громадського ТВ" чітко можна почути радість жителів Луганщини збитому українському літаку.



Переглядів: 2879
Поширень: 0