У місті триває реалізація другого етапу Швейцарського проекту по модернізації системи теплозабезпечення в мікрорайоні Тяжилів. Вже проведено реконструкцію майже трьох кілометрів теплових мереж, облаштовано 33 індивідуальних теплових пункти (ІТП) у багатоповерхівках. Триває реконструкція котельні по вулиці Баженова,15. У планах – встановлення п’яти нових котлів, два з яких працюватимуть на деревині. Як результат, мешканці отримуватимуть якісніші послуги з теплопостачання та гарячого водозабезпечення. Також це дозволить економити паливо та зменшити викиди вуглекислого газу у повітря.

В рамках Швейцарського проекту у Тяжилові вже замінили майже 3 кілометри тепломереж та обладнали 33 ІТП

Вже другий рік поспіль у Вінниці проводиться модернізація системи теплозабезпечення відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між урядами Швейцарської конфедерації та України і містом Вінницею. Минулого року було реалізовано проект з енергоефективності у мікрорайоні Карла Маркса, а з початку березня цього року розпочались роботи по другому етапу проекту в мікрорайоні Тяжилів.

«Другий етап проекту включає в себе модернізацію котельні по вулиці Баженова. А також – реконструкцію 4 кілометрів теплових мереж, влаштування 49 індивідуальних теплових пунктів у висотних будинках та встановлення системи SCADA для автоматичного регулювання і контролю параметрів теплоносія», – каже директор департаменту міського господарства Василь Броварник.

В рамках Швейцарського проекту у Тяжилові вже замінили майже 3 кілометри тепломереж та обладнали 33 ІТПВін підкреслює, що цей проект насамперед дуже важливий для мешканців, які проживають на території мікрорайонів, де він реалізовується. Основна його мета – це модернізація інженерної інфраструктури, що дозволить зменшити енергозатрати та підвищити якість надання послуг жителям з теплопостачання та гарячого водозабезпечення.

На сьогоднішній день вже проведено реконструкцію 2,73 кілометрів теплових мереж. Триває реконструкція котельні по вулиці Баженова, 15. Крім того, вже обладнано 33 ІТП, наразі тривають роботи ще по чотирьох. Використання ІТП дозволить забезпечити мешканців якіснішими послугами, адже гаряча вода підігрівається в самих індивідуальних теплових пунктах. Відтак, тепловтрат, які є при транспортуванні гарячої води, практично немає. До того ж, на кожному індивідуальному тепловому пункті передбачено погодне регулювання – на північну сторону житлового будинку виводиться датчик температури зовнішнього повітря, і, якщо на вулиці теплішає, то тепловий пункт автоматично регулює подачу послуги.

Там, де вже проведено реконструкцію теплових мереж, комунальники розпочали відновлювати асфальт. На минулому тижні від перехрестя з вулицею Ватутіна до перехрестя з вулицею Якіра вже покладено 5000 квадратних метрів вирівнювального (або так званого чорнового) шару асфальтного покриття.

В рамках Швейцарського проекту у Тяжилові вже замінили майже 3 кілометри тепломереж та обладнали 33 ІТП

Довідка:

В листопаді 2011 року у Вінниці було підписано Меморандум про взаєморозуміння між урядами Швейцарської конфедерації та України і містом Вінницею щодо надання технічної та фінансової допомоги для проекту з енергоефективності. В рамках проекту в числі інших компонентів передбачена реконструкція системи централізованого теплопостачання двох мікрорайонів міста.



Переглядів: 4846
Поширень: 0