Прокуратурою під час перевірки державного підприємства «Київський бронетанковий завод» встановлено новий факт зловживання керівництвом державного підприємства «Київський бронетанковий завод» своїм службовим становищем.

У червні 2014 року без укладання договорів та за відсутності погодження з державним концерном «Укроборонпром» службові особи заводу перерахували двом комерційним підприємствам кошти за надання послуг з відновлення верстатів та за товарно-матеріальні цінності, такі як вироби з металу, запчастини для бронетехніки тощо, які не були надані і поставлені. Окрім того, у кримінальному провадженні встановлено, що більшість цін на товари були завищені, а деякі з них взагалі не мали жодного відношення до потреб оборонно-промислового комплексу.

Вказаними діями державному підприємству «Київський бронетанковий завод» спричинено збитки на загальну суму 16,8 млн грн.

Ще раніше на "Київському бронетанковому заводі" співробітниками ГПУ було виявлено недостачу 4 танків на суму 5,6 млн грн і розукомплектування 245 одиниць техніки.

16 липня Служба безпеки України затримала керівника Київського бронетанкового заводу за підозрою в розтраті державних коштів, виділених на військову техніку.



Переглядів: 3072
Поширень: 0