Вчора вінницька делегація побувала в Одесі, де дислокується підшефний корвет «Вінниця», щоб привітати військовослужбовців з Днем флоту України. Їм вручили грамоти та премії, а також передали продовольство та подарунки. Крім того, вихованці міського Палацу мистецтв «Зоря» влаштували для військовослужбовців творчий концерт.

корвет Вінниця

Шефство Вінниці над цим кораблем триває вже 19 років. Щорічно на День флоту, який відзначають в останню неділю липня, до моряків приїздить делегація у складі представників Вінницької міської ради, громади міста, творчих колективів Палацу мистецтв «Зоря» і вінницьких журналістів. Раніше корвет дислокувався у Південній військово-морській базі в смт. Новоозерному, що в Криму. Проте у березні цього року під час анексії Криму російські війська захопили цю базу і корвет «Вінниця» зокрема. Пізніше корвет переправили до Одеси, де він дислокується й нині.

корвет Вінниця

«Своїх не забуваємо і допомагаємо, як можемо, - розповів депутат міської ради Володимир Савельєв. – Підтримували їх і під час окупації Криму, і зараз. До речі, тепер про це вже можна говорити, тому розповім: коли відбувалося захоплення нашого корвету у березні, командир разом ще з двома моряками зачинились у трюмі корабля, і намагались відстрілюватись до останнього. Вся інша команда, яка складалась здебільшого з мешканців АР Крим, на жаль, перейшла на бік ворога. Зараз формується абсолютно нова команда. Ми спілкувались із хлопцями, і можу сказати, що це патріоти, які готові вірою і правдою служити українському народу і давати відсіч агресору».

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з Днем флоту та передала військовослужбовцям провізію і подарунки

Як і в попередні роки, цього року делегація з Вінниці побувала на підшефному корветі, щоб привітати з Днем флоту військовослужбовців в/ч 3002 та 3318. Їм вручили грамоти, премії та подарунки. А також передали продовольство: різні консерви, паштет, макарони, олію, чай, каву, сири тощо. Крім того, військовослужбовцям подарували багатофункціональний пристрій (копір, ксерокс, принтер), мобільний кондиціонер та символічно – прапори Вінниці. Загальна сума гуманітарної допомоги – більш як на 25 тисяч гривень.

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з Днем флоту та передала військовослужбовцям провізію і подарунки

Крім того, більше двох десятків вихованців Палацу мистецтв «Зоря» влаштували для моряків двогодинний творчий концерт. Данс-клуб «Болеро», КВНівці Юрій Постовий та Артур Андрущенко, співаки Юлія Плисюк, Валентин Столярчук, Михайло Бакіров та Макс Білоконський дарували морякам чудовий настрій.

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з Днем флоту та передала військовослужбовцям провізію і подарунки

Концертна програма була різноманітна: і запальні танці, і гумор, і пісні патріотичні, народні, естрадні. А відомий бард лауреат багатьох співочих та поєзійних міжнародних фестивалів Віктор Байрак, який в останній момент приєднався до десанту, заспівав власну пісню, написану під впливом останніх подій в Україні. Значну частину концертної програми складали українські пісні, які артисти виконували разом з глядачами. На пісні Тараса Петриненка «Україна» глядачі оплесками стоячи визвали всіх артистів на сцену. Останню пісню «За тих, хто в морі» заспівали теж всі разом: і артисти, і глядачі, і командування бригади на чолі з командиром бригади капітаном І рангу Олексієм Доскато.

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з Днем флоту та передала військовослужбовцям провізію і подарунки

Міський Палац мистецтв дякує всім, хто підтримав творчу акцію і наших моряків. Це фірми «МЕД», «Авіценна», «Панда», мережа магазинів «Шик & Блеск», торгівельний комплекс «Гранд», ТМ «Караван», ПП Ковінько.



Переглядів: 6775
Поширень: 0