Ім’я скандально відомого вінницького «редактора-провокатора» Тараса Чорноівана знову у центрі уваги. На цей раз він засвітився тим, що створив клон популярного українського інтернет-видання Цензор.Нет. Про клон розповів редактор видання Юрій Бутусов на своєму Facebook.

Сумнозвісний вінницький «журналіст-чорнушник» Чорноіван створив фейковий клон Цензор.Нет. На замовлення Путіна?

«Ворожа пропаганда влаштувала дуже недешеву технологію протидії "Цензор.Нет" в інтернеті, - пише Юрій Бутусов. - Створили спеціальний фейковий сайт censor.org.ua. Як відомо, доменне ім\'я "Цензор.Нет" - censor.net.ua. Мета проекту - поширення під нашим брендом потоку фейкових новин, насамперед у соціальних мережах. Хтось вкидає, а решта довірливих читачів не придивляються до деталей доменного імені. Тому будьте пильні. І постарайтеся визначити першоджерело такого фейку - це напевно штатний троль, який в майбутньому буде ще не раз підсовувати вам у френд-стрічку інші неподобства».

Далі редактор справжнього «Цензору» припускає, хто це міг зробити, називаючи «фейкмейкерів» дешевими путінськими лизоблюдами і зрадниками Батьківщини.

«Хто це робить? Напевно якісь дешеві путінські лизоблюди і зрадники Батьківщини - типу Анатолія Шарія, Максима Равреби, Чаленко і тому подібних істот. Як я особисто ставлюся? Неприємно, звичайно, але ж, очевидно, що катастрофічно програючи інформаційну війну, Росія буде шукати якісь нові методи боротьби. Коли-небудь знайдеться хвилинка, і я розповім з нашими програмістами і адмінами якими витонченими методами російські спецслужби за допомогою банди Януковича воювали проти "Цензор.Нет" - це реально вже тягне на міні-детектив».

За посиланням на клон Цензора бачимо такий собі сайт, наповнений гучними заголовками і сумнівними публікаціями, де знизу редактором вказаний Тарас Чорноіван – автор сумнозвісної газети «Тарасова правда».

Сумнозвісний вінницький «журналіст-чорнушник» Чорноіван створив фейковий клон Цензор.Нет. На замовлення Путіна?

У липні минулого року Чорноівана затримали за вимагання хабара у 400 тисяч доларів від ректора ВНМУ Василя Мороза. За гроші редактор обіцяв припинити «чорнуху» на ректора на шпальтах своєї газети. Тоді Чорноівана випустили під заставу, але справа досі розслідується. Не навчений гірким досвідом Тарас Чорноіван кинувся «у всі тяжкі» з новою силою. На догоду Росії?



Переглядів: 6319
Поширень: 0