На базі шести вінницьких ЖЕКів та ТОВ ЖЕО триває впровадження автоматизованої системи управління житлово-комунальним господарством. Вона дозволить вести повний облік об’єктів житлового господарства, планувати роботу персоналу та розраховувати й нараховувати плату за послуги по фактично виконаних роботах. Пілотним підприємством у Вінниці по впровадженню новації став ЖЕК №12, де автоматизована система управління підприємством (АСУП) була введена в промислову експлуатацію в минулому році. Система себе гарно зарекомендувала, тому її було вирішено поширити у всіх житлово-експлуатаційних підприємствах.

В 2011 році вінницький ЖЕК № 12 став пілотним по впровадженню автоматизованої системи управління житлово-комунальним господарством. А Вінниця стала єдиним містом України, де вдалося впровадити систему, яка дає нові можливості управління – від отримання необхідної інформації до прийняття управлінських рішень і контролю за результатами їх виконання. На повну потужність у ЖЕК № 12 АСУП запрацювала навесні. Після чого розпочато її поширення по інших житлово-експлуатаційних підприємствах.

За словами директор ТОВ «ІС ЖКГ» Андрія Боцюна, вже з вересня дана система запрацює у режимі дослідної експлуатації, який буде тривати до кінця року, в решті шести вінницьких ЖЕКів та ТОВ ЖЕО. Наразі закінчується навчання їх працівників роботі в системі. Протягом осені будуть вноситися ще певні корегування по налаштуванням та усунення недоліків.

Також в рамках реалізації цього проекту у Вінниці буде створено єдину базу всіх об’єктів житлово-комунального господарства, розподілених по житлово-експлуатуючих підприємствах. По кожному з них в системі буде вестися паспортний облік усіх підпорядкованих об’єктів. Окрім того, відповідно до технічних характеристик будинку відбуватиметься планування, аналіз та звітність щодо виконання усіх необхідних робіт, складський, бухгалтерський та податковий облік. АСУП ЖКГ інтегровано з уже функціонуючими міськими системами, такими як внутрішній портал міської ради, база даних обчислювального центру, система електронного документообігу та ін.

Впровадженням системи для Вінниці на платформі Microsoft Dynamics AX займається ТОВ «ІС ЖКГ». Розробку та впровадження автоматизованої системи управління у сфері ЖКГ компанією Microsoft оцінено як краще ERP рішення 2012 року.​



Переглядів: 3965
Поширень: 0