Конфлікт навколо посади головного лікаря дитячої обласної лікарні набуває нових подробиць. Звільнена з цієї посади Тетяна Антонець оскаржує у суді розпорядження голови облради, який аргументував своє рішення закінченням контракту у головлікаря. Днями у скандал було втягнуто й адвоката лікарки Оксану Шевчук – перед засіданням суду 1 серпня її облили зеленкою. Даному інциденту уже збираються надати широкого розголосу.

Через напад адвокат не могла виступити у суді, тож засідання перенесли. На переконання Оксани Шевчук, це і було на меті тих, хто обливав її зеленко. Своїх кривдників жінка не бачила, бо вони, з її слів, підбігли зі спини.

– Це було близько 9:15 години біля будинку суду. Коли я підходила уже до будівлі, я бачила як неподалік сиділи двоє юнаків і спостерігали за мною. Ймовірно, що це могли зробити вони. Облили зі спини. Крапля зеленки потрапила мені в око, тому розгледіти я не могла нічого, – цитує Оксану Шевчук ВінницяОК.

Одразу після нападу, зі слів потерпілої, викликали слідчо-оперативну групу міліції. Головуючий суду Сергій Саблук особисто пересвідчився, що адвокат не може представляти інтереси підзахисної, тож засідання було відкладено.

У СЗГ міськвідділу міліції повідомляють, що даний інцидент внесено у єдиний реєстр досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 397 ККУ «Втручання в діяльність захисника чи представника особи». Поки що опитаних у цій справі немає.

Оксана Шевчук

Сама адвокат вважає, що інцидент трапився через її професійну діяльність. Жінка говорить, що активісти, котрі мітингують щоразу під судом, неодноразово запитували її, чи не бажає вона відмовитися від співпраці з Тетяною Антонець.

– Підходив Януарій Шостак і розпитував мене, чи давно знаю Тетяну Антонець, чи вважаю її гідним кандидатом на посаду головного лікаря дитячої лікарні, і взагалі чи я не хочу відмовитися бути її адвокатом. Я ж відповіла, що будь-яка людина за Конституцією має право на адвоката. І на моєму місці міг би бути інший правозахисник. До того ж, я заключаю контракт із клієнтом, тож звикла свою роботу  виконувати добросовісно, – розповідає Оксана Шевчук.

За її словами, в Асоціації правозахисників України обурені таким випадком і мають намір надати йому широкого розголосу, адже досі в такій неприємній ситуації опинявся лише правозахисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко. Також Рада адвокатів Вінницької області звернулася до обласної прокуратури з проханням взяти це питання на особистий контроль.

Не зважаючи на неприємний осад, Оксана Шевчук збирається продовжувати роботу по справі Тетяни Антонець і довести її до кінця.

У 2014 році адвокат працювала за схожою справою. Оксана Шевчук представляла у суді інтереси депутата облради Івана Лєти, який оскаржив повноваження голови обласної ради призначати і звільняти керівників комунальних закладів у міжсесійний період. Суд задовольнив той позов, а відтак, дії голови облради Сергія Свитка щодо звільнення головних лікарів обласних та районних лікарень теж можуть виявитись незаконними.



Переглядів: 5291
Поширень: 0