У Центральному парку планують розібрати один із старезних і «легендарних» туалетів – біля планетарію. Керівництво парку планує по-новому підійти до облаштуванню громадських вбиралень у головній зоні відпочинку міста.

«Легендарний» туалет у Центральному парку планують розібрати

На сьогодні згадана вбиральня – явище не з приємних. Та куди неприємніший запах усередині, від якого з незвички паморочиться у голові. Влітку ситуація тільки погіршується. Стіни і підлога туалету просякнуті вологою та грибком, усередині – рій мух.

«Легендарний» туалет у Центральному парку планують розібрати

Про можливий демонтаж туалету повідомив в.о. міського голови Сергій Моргунов, відповівши на запитання вінничанина у разділі нашого сайту «Спілкування з в.о. мера».

«Шановний Сергію Анатолійовичу! У мене делікатне прохання стосується громадського туалету у центральному парку (біля планетарію).По можливості посприяти приведенню його у пристойний вигляд. Весь позитив отриманий від перебування у парку, впевнений що і у гостей нашого міста, зводиться нанівець при виді жахіття від внутрішніх стін в т.ч. від переповненої вигрібної ями», - звертається вінничанин Олег.

«Легендарний» туалет у Центральному парку планують розібрати

За словами Сергія Моргунова, у жахливому стані не лише один, а усі громадські туалети у парку. Один тільки ремонт проблеми не вирішить, адже від побудови ці вибральні не мають комунікацій.

«Проблема в тому, що коли вони будувалися (зокрема, той, що біля планетарію – у 1948 році) – їх ставили за «дідівськими методами»: під ними є лише вигрібні ями, а комунікації до них не підведені. Ціна питання станом на 2009-2010 роки була понад 600 тис. грн. (щоб провести до всіх вбиралень парку централізовані мережі водогону і каналізації). Тому ми пішли іншим шляхом: влаштували пристойний туалет у «Райдузі», зараз у планетарії завершуються роботи по капремонту і там теж облаштовано абсолютно нормальну вбиральню. А цей туалет, що за планетарієм, керівництво парку пропонує розібрати. Враховуючи те, що поруч буде вбиральня у самому планетарії, я думаю, що ця пропозиція має сенс. Дякую», - відповідає в. о. міського голови. 
 



Переглядів: 6061
Поширень: 0