Вже у серпні заплановано розпочати будівництво групи муніципальних житлових будинків на вулиці Чехова на 207 квартир. Парк «Вінницької транспортної компанії» у 1-му півріччі цього року поповнився 40-ма новими тролейбусами «Богдан». Тривають роботи по асфальтуванню вулиць, тротуарів, модернізації різних міських об’єктів. Вже до кінця поточного року планується завершити капітальний ремонт приміщення дитячого садка на вул. Маліновського. На завершальному етапі й роботи з будівництва трамвайної колії по вулиці Келецькій до Барського шосе. Тестувати її почнуть вже у вересні.

У першому півріччі 2014 року у Вінниці тривала робота з оновлення програмної бази міської ради. У центрі уваги – більше десятка нових та оновлених програм, які охоплюють сфери залучення інвестицій, підтримки бізнесу, ефективного управління комунальним майном. А також – якості життя вінничан, створення сприятливих умов для розвитку інституцій громадянського суспільства, підвищення туристичної привабливості міста. Оновлення та розробка програм здійснюється за новою методикою з урахуванням європейських підходів. Деякі нові програми вже затверджені, окремі проекти програм будуть винесені на розгляд виконкому та міської ради до кінця року.

«Можна констатувати, що місто у першому півріччі цього року працювало активно і злагоджено. Розуміючи необхідність забезпечення населення якісними робочими місцями, влада постійно працює над створенням додаткових умов для розвитку промислового комплексу міста та відкриття нових виробничих потужностей», – зазначила директор департаменту економіки і інвестицій Галина Якубович на засіданні виконавчого комітету, звітуючи про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінниці за І півріччя 2014 року.

З початку року введено в експлуатацію молочноконсервний комбінат корпорації «Рошен», другу чергу з виробництва оздоблювальних будівельних матеріалів на ТОВ «Бастіон-2009», проведено реконструкцію приміщень фармацевтичного виробництва на підприємстві «СПЕРКО Україна». Розпочато роботу щодо включення земельної ділянки на Немирівському шосе до державного Реєстру індустріальних парків, що розширить можливості для розвитку економічного потенціалу міста.

У місті активно розвивається громадський транспорт та будується житло. Цього року парк КП «Вінницька транспортна компанія» поповнився 40-ма новими тролейбусами «Богдан». Капітально відремонтовано 9 тролейбусів. Незабаром буде відкрито новий тролейбусний маршрут №14 «Аграрний університет – Залізничний вокзал». На завершальному етапі - роботи з будівництва трамвайної колії з вулиці Келецької до Барського шосе. Об’єкт розпочне роботу в тестовому режимі у вересні.

За рахунок усіх джерел фінансування у І півріччі введено понад 58 тисяч квадратних метрів загальної площі житла, або більше половини від запланованого річного обсягу. У травні був зданий вже третій муніципальний будинок, житлові умови поліпшили 140 вінницьких родин. Визначено і наступний об’єкт муніципального житла – групу житлових будинків на вулиці Чехова на 207 квартир, який почне будуватись вже в цьому місяці. Для покращення умов проживання сімей, які перебувають на квартирній черзі (в переважній більшості багатодітних родин), проведено відкрите жеребкування з розподілу 95-ти земельних ділянок для будівництва індивідуального житла.

У Вінниці ремонтують приміщення дитячого садочку по вул. Маліновського, завершують трамвайну колію та планують зводити нові муніципальні будинки

Незважаючи на обмеженість складну фінансово-економічну ситуацію в країні, тривають роботи з модернізації та ремонту міських об’єктів благоустрою: на завершальній стадії знаходяться роботи з капітального ремонту Меморіалу Слави на Європейській площі та реконструкції площі Тараса Шевченка.

У Вінниці ремонтують приміщення дитячого садочку по вул. Маліновського, завершують трамвайну колію та планують зводити нові муніципальні будинки

Вони будуть завершені наприкінці серпня. Вже проведено реконструкцію вулиці Ф.Кона. Виконувались роботи з капремонту перехрестя вулиць Козицького та Свердлова, дорожнього покриття вулиць Артинова, Грушевського, Медвєдєва, підпірної стінки на Хмельницькому шосе. Поточним ремонтом охоплено понад 23 тис.м2 асфальтного покриття доріг та вулиць міста; триває асфальтування вулиць приватного сектору міста.

Для вінничан встановлено два нових багатофункціональних спортивно-ігрових майданчика (на вул. 600-річчя, 72 та на розі вулиць 8 Березня-Северина Наливайка). Триває капітальний ремонт приміщення дитячого садка на вул. Маліновського на дев’ять груп. Роботи планується завершити до кінця поточного року. Завершуються роботи й з будівництва спортивного комплексу в районі шкіл №18 та №25, який прийматиме майже 2,5 тисячі школярів та мешканців мікрорайону вже з нового навчального року.

У Вінниці ремонтують приміщення дитячого садочку по вул. Маліновського, завершують трамвайну колію та планують зводити нові муніципальні будинки

«У зв’язку з подіями на Сході України, ситуація в країні досить складна, і, зрозуміло, це впливає не лише на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку Вінниці, а й загалом на клімат в місті, промисловість, бізнес. Проте, у будь-якому випадку, ми повинні й надалі реалізовувати цю Програму та рухатися у цьому напрямку. Крім того, ми, як свідома територіальна громада, не можемо залишатися осторонь всіх процесів, які відбуваються у країні, та допомагаємо в тому числі нашим бійцям, які дислокуються в зоні АТО. Але те, що стосується безпосередньо реалізації Програми, нам потрібно максимально докладати усіх зусиль і працювати, адже місто повинно розвиватися. Особливо хочу наголосити на підготовці до осінньо-зимового періоду та економії газу. Я сподіваюся, що вінничани з розумінням віднесуться до того, що зараз немає теплої води, адже це робиться для того, щоб було тепло в домівках в осінньо-зимовий період. Одним з альтернативних видів тепла є електроенергія, проте, щоб не виникало проблем через перевантаження мережі, необхідно промоніторити ситуацію щодо можливості додаткового її навантаження», – підсумував в.о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 8939
Поширень: 0