У Вінниці розпочинається процедура передачі у комунальну власність територіальної громади частини приміщень заводу «Кристал». По її завершенню та реконструкції будівлі у нові просторі стіни протягом наступних п’яти років можуть переїхати школа мистецтв «Вишенька», міський архів та інші заклади соціально-культурного призначення. Сьогодні міська рада прийняла перше технічне рішення, щоб дати старт цьому процесу.

Державне підприємство «Кристал» свого часу скоротило свої потужності та перестало використовувати частину своїх площ. Тому керівництво підприємства прийняло рішення ініціювати їх передачу на користь територіальної громади Вінниці. Таким чином майже 17 тисяч квадратних метрів в перспективі можуть перетворитись, зокрема, в осередок дитячої творчості. Розглядаються варіанти, що серед перших постояльців можуть бути школа мистецтв «Вишенька» та міський архів, якому сьогодні критично бракує площ для зберігання трудових архівів підприємств, які були ліквідовані чи перебувають в процесі ліквідації.

Однак це поки що на рівні ідей, але сьогодні вже можна стверджувати, що у цих приміщеннях будуть лише об’єкти соціально-культурного призначення.

«Враховуючи те, що сьогодні є нагальна потреба в розширенні школи мистецтв «Вишенька», в нас є проблема з розміщенням архіву, і ми розуміємо, що за рахунок бюджетних коштів побудувати такі об’єми ми не можемо, я вважаю, що це досить вдалий варіант, який допоможе вирішити ряд питань із розміщенням наших установ», - зазначив в. о. міського голови Сергій Моргунов. І додав, що це перше технічне рішення, яке дає офіційний старт процесу передачі державного майна в комунальну власність. Далі потрібно буде працювати із фондом Держмайна та виходити на Кабінет Міністрів України.

Після завершення роботи по передачі в комунальну власність приміщень, їх реконструкцію планується здійснити протягом п\'яти років. Фінансування здійснюватиметься за рахунок усіх можливих джерел (Державний фонд регіонального розвитку, міський бюджет, позабюджетні кошти).



Переглядів: 4618
Поширень: 0