Вже до вересня на Хмельницькому шосе навпроти трамвайної зупинки «Технічний університет» облаштують «кишеню» для зупинки громадського транспорту. Після цього біля 1-ї лікарні вздовж цієї ж вулиці буде створений паркувальний майданчик з 40 місцями, щоб відвідувачі медичного містечка могли залишити тут авто. Буде впорядкований дорожній рух в межах парковки та в місцях виїзду на вул. Хмельницьке шосе. Крім того, тут облаштують тротуарну доріжку, пішохідні переходи та відповідні дорожні знаки. Це дозволить створити безпечні умови як для автомобілістів, так і для пішоходів

Біля 1-ї лікарні вздовж Хмельницького шосе облаштують паркувальний майданчик для 40 автомобілів

«Ця вулиця формувалася десятки років тому, ще у часи Радянського Союзу. Тоді було заплановано, що основним видом транспорту тут буде трамвай, тому й не передбачались зупинки для інших видів громадського транспорту. Час іде, і наразі тут крім трамваїв їздять автобуси та маршрутні таксі. Проте, на правому боці цієї вулиці від центру міста і до Західного автовокзалу практично немає належним чином облаштованих зупинок громадського транспорту. Цю ситуацію потрібно виправляти», – каже в. о. міського голови Сергій Моргунов.

Біля 1-ї лікарні вздовж Хмельницького шосе облаштують паркувальний майданчик для 40 автомобілів

Наприкінці липня на замовлення департаменту комунального господарства та благоустрою підрядна організація ТОВ «Шляхбуд» розпочала роботу з влаштування «кишені» по вул. Хмельницьке шосе саме для зупинки автобусів та маршруток. За словами Сергія Моргунова, це місце було визначено невипадково, адже з одного боку тут постійно спостерігається досить великий потік машин, з іншого – дуже багато пішоходів, адже люди приїжджають і приходять до медичного містечка. І для всіх учасників дорожнього руху потрібно створити нормальні і безпечні умови. Попередньо роботи планується завершити до 1 вересня.

Біля 1-ї лікарні вздовж Хмельницького шосе облаштують паркувальний майданчик для 40 автомобілів

«Кишеня» для громадського транспорту матиме 50 метрів завдовжки, буде облаштована тротуаром, а також пандусом для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також, у зв’язку з рельєфом місцевості тут будуть сходи від проїжджої частини до тротуару. Після завершення робіт по «кишені» біля 1-ї лікарні вздовж Хмельницького шосе планується зробити ще і паркувальний майданчик, щоб відвідувачі медичних закладів могли залишити авто на облаштованій стоянці. «Адже наразі машини ставлять хаотично, водії паркуються не лише на асфальтовому покритті, а й на зелених зонах, тим самим знищуючи їх. Парковка матиме 40 місць для автотранспорту. Також буде впорядкований дорожній рух й в районі виїзду на проспект Юності. Тут заплановано облаштувати додатковий в’їзд зі встановленням нового світлофорного об’єкту», – розповідає Сергій Моргунов.

Біля 1-ї лікарні вздовж Хмельницького шосе облаштують паркувальний майданчик для 40 автомобілів

Весь комплекс робіт по облаштуванню «кишені» та парковки планується завершити до кінця цього року.



Переглядів: 4929
Поширень: 0