Вінницький обласний військкомат опублікував список з 15 місцевих підприємств, які саботують указ президента №607 / 2014 «Про часткову мобілізацію» і постанову уряду № 1921 «Про військово-транспортні обов\'язки». Компанії не поспішають віддавати техніку для потреб Збройних сил, повідомляє "РЕАЛ".

«На жаль, є керівники підприємств, які відмовляються виконувати свій конституційний обов\'язок і зривають поставки техніки. Вони ставлять на перше місце свої меркантильні бажання і гроші, забуваючи, що, не захистивши східні рубежі держави, ми ризикуємо пропустити ворога і до нашого краю. За невиконання військово-транспортного обов\'язку керівники несуть кримінальну відповідальність. Списки цих осіб подані в правоохоронні органи. Країна повинна знати своїх «героїв», і суспільство має оцінити їх позицію», - вказується в заяві облвійськкомату.

В офіційній інформації військові зазначають, що від виконання обов\'язків, а саме передачі сідлових тягачів відмовилися керівники «БМУ-3», МПП «Руслана», ТОВ «Вінницька пересувна мехколона №67», ВКП «Спецбуд», ТОВ ВКП «Терези», ПП «Надія», TОВ «Відродження», ПАТ «Південьзахідшляхбуд», ПП «Беркут-Транс»... Крім того, від ПАТ «Маяк» в облвійськкомат надійшов лист про те, що у зв\'язку з важким становищем підприємство не може провести для військових капремонт КамАЗа , а ТОВ «Рапсодія» та ПП «Торгтехника» і зовсім не пустили представників військкомату на свою територію, мабуть, щоб ті не вибрали тягачі.

В ЄРДР внесено відомості по двох кримінальних провадженнях за статтею 114-1 КК України «Перешкоджання законній діяльності ВСУ». Ймовірно, незабаром міліція і прокуратура відкриють і нові «справи».



Переглядів: 4744
Поширень: 0