Розпочато прийом заяв від вінничан на участь у програмі «Муніципальне житло м. Вінниці» по будівництву четвертого об’єкту – групи житлових будинків по вулиці Чехова на 207 квартир. Учасниками програми відтепер можуть стати військовослужбовці-вінничани, які воюють у зоні АТО, а також тимчасові переселенці з АР Крим та Східних регіонів, які бажають залишитись у Вінниці назавжди. Ціна квадратного метру в нових муніципальних будинках затверджена на рівні 6650 гривень за квадратний метр, що майже на чверть нижче від проектної вартості. Попередньо планується, що два з трьох будинків будуть зведені за півтора роки. Про це йшлося на черговому засіданні виконкому.

У Вінниці розпочато прийом заявок на участь у програмі «Муніципальне житло» по будівництву трьох висоток по вулиці ЧеховаПрограма «Муніципальне житло м. Вінниця» була започаткована у 2009 році. Вона дає можливість вінничанам купувати квартири за ціною, значно нижчою від ринкової. За період дії Програми в місті вже побудовано три муніципальних будинки, завдяки чому житлові умови поліпшили 344 вінницькі родини.

Наразі визначено новий об’єкт Програми – це буде група з трьох окремих багатоквартирних житлових будинків загалом на 207 квартир по вулиці Чехова. Об’єкт буде вводитись в експлуатацію поетапно: 140 та 67 квартир. Всього заплановано побудувати понад 11 тис. м2 загальної площі житла. Це 207 квартир, з яких 90 однокімнатних, 98 двокімнатних та 19 трикімнатних. «Площі однокімнатних квартир плануються від 39 до 48 м2, двокімнатних – від 61 до 70 м2, трикімнатних – близько 78 м2. Хочу підкреслити, що майбутні будинки будуть зводитись із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій», – зазначила директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Галина Якубович.

Крім того, розширено коло учасників Програми. Це вінницькі військовослужбовці, які воюють або воювали в зоні АТО, та члени їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов. А також переселенці з тимчасово окупованих територій, які мають бажання оселитись у Вінниці.

«Житло в рамках Програми «Муніципальне житло м. Вінниця» залишається одним з найдешевших на первинному ринку житла міста. Нове житло в місті наразі будується по ціні від 7 до 9 тисяч гривень за 1 м2. Незважаючи на значне подорожчання будівельних матеріалів вітчизняного, а особливо – іноземного виробництва, а також додаткові витрати, пов’язані з підготовкою будівельного майданчика та будівництвом окремо стоячих будівель, нам вдалось сформувати ціну квадратного метру нового об’єкту Програми на рівні 6650 гривень, а це на 23% нижче проектної вартості. Найближчим часом будемо планувати проведення жеребкування щодо визначення нових учасників Програми та розпочати будівництво будинків», – повідомила Галина Якубович. Термін будівництва житлових будинків №1 та №2 – 18 місяців з моменту початку робіт.

Муніципальне житло по вулиці Чехова у Вінниці

«Ціна на муніципальне житло дещо зросла, проте ми повинні враховувати економічні умови в державі, курс валют, подорожчання матеріалів та зростання витрат на проведення відповідних будівельних робіт. Крім того, збільшує собівартість й те, що будинки стоятимуть окремо один від одного, а не зблоковано. Проте, порівняно з іншими забудовниками, співвідношення ціни і якості, на нашу думку, найбільш вдале і збалансоване. Якщо згадати приклад третього муніципального будинку, то він має досить високу якість, у кожній квартирі встановлено внутрішні індивідуальні котли, лічильники на гарячу воду та газ. Не кожен забудовник встановлює ці прилади. Чудовий благоустрій, є дитячі майданчики, місця для паркування, фасад дому утеплений. Тому всі ці чинники дозволяють нам пропонувати саме таку вартість житла, і я впевнений, що на це житло буде попит», – переконаний в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Інформація про новий об’єкт Програми вже розміщена на офіційному сайті міської ради.

За довідками та консультаціями щодо участі у Програмі необхідно звертатись до департаменту економіки і інвестицій міської ради. Контактний телефон: (0432) 59-51-43.



Переглядів: 16671
Поширень: 0