У понеділок вранці відновлено рух поїздів на перегоні Вінниця – Сосонка, що відучора був припинений після аварії. Нагадаємо, на згаданій ділянці колії, 17 серпня о 17:05 стався схід 11-х порожніх вантажних вагонів потягу № 2204 «Рахни – Козятин», через що частково було зірвано сполучення південних та західних регіонів зі столицею. Постраждалих та жертв немає.

За повідомленням Укрзалізниці, для ліквідації сходу Південно-Західною залізницею залучено 2 відновних поїзди зі станції Жмеринка та Козятин. Станом на 5.40 ранку понеділка наслідки аварії ліквідовано, рух поїздів частково відновлено.

Рух потягів після аварії у Сосонці частково відновлено. Остаточно обіцяють ближче до 16-ї години

Ремонті роботи ще тривають. За процесом спостерігав губернатор Вінниччини Анатолій Олійник. За його словами, відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків у цілодобовому режимі.

«На даний час силами бригад Жмеринської дирекції активно ведуться відновлювальні роботи колій та вже встановлено стовпи лінії електропередач. Два роки тому, на даній ділянці дороги зроблений капітальний ремонт, тому підстав думати, що причиною аварії був стан залізничної колії немає. Чутки, що через аварію людям доводилося йти пішки – не відповідають дійсності. Департаментом ЖКГ, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації було організовано перевезення громадян з Козятина до Вінниці, з Калинівки до Вінниці та з обласного центру до Жмеринки», - цитує Анатолія Олійника прес-служба ОДА.

Рух потягів після аварії у Сосонці частково відновлено. Остаточно обіцяють ближче до 16-ї години

Остаточно відновити рух поїздів збираються сьогодні о 16-й годині. У цьому запевняє головний інженер Жмеринської дирекції Південо-Західної залізниці Володимир Буравський.

Всього рухомий склад потягу, який рухався в напрямку Одеса-Київ, нараховував 55 пустих вагонів для перевезення зерна, з яких одинадцять останніх і зійшли з рейок. Внаслідок чого було зруйновано три залізничних стовпи лінії електропередач, пошкоджено близько 200 метрів залізничної колії в обох напрямках.

Рух потягів після аварії у Сосонці частково відновлено. Остаточно обіцяють ближче до 16-ї години

Причини аварії на даний момент з’ясовуються. Наразі на місці події працюють: МОГ УДСНС України у Вінницькій області, керівництво Жмеринської дирекції залізничних перевезень, обласної прокуратури та УСБУ у Вінницькій області.



Переглядів: 5010
Поширень: 0