Цього дня на підприємстві відбулася передача бронеавтомобілів та іншої броньованої техніки для підрозділів Національної гвардії та МВС, які беруть участь в антитерористичній операції.

Глава Уряду ознайомився із зразками бронетехніки, яку підприємство виготовляє для АТО. Директор НВО «Практика» Олег Висоцький розповів про останні технологічні розробки підприємства.

Арсеній Яценюк також поспілкувався з бійцями Національної гвардії, присутніми на церемонії передачі броньованих автомобілів на базі КрАЗ для підрозділів Нацгвардії та МВС. 26 серпня ці бійці відбудуть до зони АТО.

Уряд України виділив 9,1 млрд. гривень на забезпечення антитерористичної операції

Прем’єр-міністр зазначив, що броньовані машини, виготовлені на підприємстві, рятують життя українським солдатам.

За його словами, у зону АТО відправиться кілька броньованих автомобілів, частина яких замовлена Національною гвардією і оплачена з Державного бюджету, а частина - оплачена народним депутатом України.

Він зазначив, що КрАЗи, які направляються для бійців АТО, «є на сто відсотків українськими і на сто відсотків броньовані українською компанією «Практика». За його словами, такий автомобіль коштує майже удвічі менше, ніж такий самий КрАЗ, який раніше купували в Об’єднаних Арабських Еміратах: «3 млн. грн. нам треба платити за броньований еміратський КрАЗ, 1.8 млн. – за український».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України виділив 9,1 млрд. гривень на забезпечення антитерористичної операції: «Уже зараз тільки в Національну гвардію поставлено більш ніж 200 машин. 600 одиниць бронетехніки замовлено та буде поставлено до кінця року. Для Збройних Сил відновлено 11 000 одиниць різного роду озброєнь і техніки, закуплені шоломи й бронежилети».

«Але основне питання – це постачання цих шоломів, бронежилетів, забезпечення військовослужбовців бронею. Техніка є, танки є, гроші профінансовані. (Потрібні. – ред.) логістика і правильні команди військового начальства», - наголосив Прем’єр-міністр.

«Замовлення підписані, гроші виділені, компанія здатна виготовляти щотижня по одній броньованій машині мінімум. Ми забезпечили фінансування, виготовлення і відновлення. Військове начальство повинне забезпечити поставку і використання техніки в АТО», - підкреслив Арсеній Яценюк.



Переглядів: 3175
Поширень: 0